SPORTHYPE: Helpen spelers beter te presteren in Padel

Padel Nieuws

De Padel-industrie in Europa heeft een aanzienlijke populariteitstoename doorgemaakt, waarbij het spelen van Padel met vrienden een veelvoorkomende activiteit is geworden. Deze groeiende vraag naar Padel heeft geleid tot de transformatie en evolutie van tennisbanen en clubs om de sport tegemoet te komen. In tegenstelling tot traditioneel tennis wordt Padel gezien als een meer inclusieve sport die op elke leeftijd kan worden omarmd, in plaats van vroege betrokkenheid te vereisen voor een professionele carrière.

Om de prestaties van spelers in Padel te verbeteren, heeft Andrea Filippo Rosso SPORTHYPE opgericht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in fysieke en mentale evaluatiesystemen. Aanvankelijk ontwikkeld voor tennis, heeft SPORTHYPE met succes hun knowhow op het gebied van data-analyse aangepast om specifiek te voldoen aan de unieke kenmerken van Padel.

Met de gebruiksvriendelijke evaluatieformulieren voor coaches en aanpasbare online systemen die toegankelijk zijn via smartphones, stelt het bedrijf spelers in staat om uitgebreide dataprofielen te creëren. Het belangrijkste doel is om spelers in Padel te verbeteren en hun uiteindelijke doel is om hen te helpen een professionele status te bereiken.

Het onderscheid van SPORTHYPE ligt niet alleen in het verzamelen van gegevens, maar ook in het effectief gebruikmaken van statistische modellen om deze informatie te benutten. Door variabelen in overweging te nemen die verband houden met de kwaliteit van de slagen van een speler en hun algemene vaardigheden, is het mogelijk om hun groeitraject te volgen en dit gedurende maanden of zelfs jaren consequent te monitoren. Bovendien kunnen deze statistische modellen de vergelijking vergemakkelijken tussen verschillende groepen spelers, waardoor betrouwbare referentiepunten voor evaluatiedoeleinden ontstaan.

Naast prestatieanalyse biedt SPORTHYPE waardevolle inzichten aan zowel spelers als coaches. Via hun systeem kan worden bepaald of er specifieke interventie nodig is en welke gebieden aandacht nodig hebben. Deze uitgebreide evaluatie sluit aan bij het doel van blessurepreventie, aangezien factoren zoals fysieke structuur (biometrie), hartslag, analyse van zweten en hydratatie worden meegenomen.

Om de betrouwbaarheid en objectiviteit van de verkregen gegevens verder te verbeteren, heeft SPORTHYPE een prototype van een slim racket ontwikkeld. Het racket integreert een versnellingsmeter die spelers realtime feedback geeft over de kracht van hun slagen, gemeten in G-kracht. Het is essentieel dat elke slag binnen een bepaald krachtbereik blijft om de nauwkeurigheid te behouden en compromissen in de prestaties te voorkomen.

Tijdens de Charity Padel Day georganiseerd door Sport Innovation Hub Italia in Turijn werd het prototype racket tentoongesteld en geëvalueerd. Er werden ook aanvullende tests uitgevoerd met Alessandro Ossola, een Paralympische hardloper en de oprichter van de Inclusive Padel Tour.

De oprichting van SPORTHYPE en hun op maat gemaakte benadering van gegevensanalyse en evaluatiesystemen heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van Padel als sport. Door spelers en coaches in staat te stellen waardevolle inzichten en prestatie-indicatoren te verkrijgen, vernieuwt SPORTHYPE de benadering van prestatieverbetering in Padel. Met voortdurende innovatie en toewijding aan hun missie zal SPORTHYPE een cruciale rol blijven spelen bij het bevorderen van vooruitgang en het spelers in staat stellen hun volledige potentieel te bereiken in deze steeds populairder wordende sport.

Products You May Like

Articles You May Like

Tweede dag van de hoofdtrekking voor Milano Premier Padel P1
Ontdek de Winter Wereld van Padel: Van de Franse Alpen tot de Spaanse Pyreneeën
Rafael Nadal kondigt langverwachte terugkeer aan naar de ATP Tour
Miguel Lamperti en Jose Jimenez ondergaan kwalificatieronde in Premier Padel Milano
De spannende strijd om de top van de wereld padel rankings