Spannende wedstrijden bij Roland Garros

British Tennis Players, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

De wedstrijd tussen Elina Svitolina en Karolina Pliskova wordt zeer verwacht, met beide spelers een sterke staat van dienst hebben in de Grand Slam-toernooien. Svitolina heeft de afgelopen maanden moeite gehad om haar vorm te vinden, terwijl Pliskova terugkeert na blessures. Dit wordt de 10e ontmoeting tussen de twee veteranen, waarbij Pliskova het onderlinge duel 5-4 leidt. Het zal interessant zijn om te zien wie er als winnaar uit deze confrontatie tussen ervaren spelers komt.

De Britse nummer 1 Katie Boulter zal het opnemen tegen voormalig wereld nummer 2 Paula Badosa in haar debuut in het hoofdtoernooi van Roland Garros. Boulter heeft nog geen WTA-overwinning op gravel weten te behalen, terwijl Badosa open is geweest over haar blessureproblemen. Desondanks bereikte Badosa vorige week de laatste 16 op het Italiaans Open. Dit zal de eerste ontmoeting tussen de twee spelers zijn en Boulter zal een statement willen maken tegen de meer ervaren Badosa.

Alize Cornet vs. Qinwen Zheng

Alize Cornet, die haar record van 69 opeenvolgende deelnames aan een Grand Slam-toernooi maakt, zal het opnemen tegen de zevende geplaatste Qinwen Zheng in wat haar laatste toernooi voor haar pensioen zal zijn. Zheng heeft in het verleden succes gehad op Roland Garros, waar ze twee jaar geleden de vierde ronde bereikte. De twee speelsters hebben elkaar eerder ontmoet, waarbij Zheng als winnaar uit de bus kwam.

Sloane Stephens, een speelster met een geschiedenis van succes op Roland Garros, zal Yulia Putintseva treffen in de eerste ronde. Stephens heeft negen keer de tweede week van het toernooi bereikt, met als beste resultaat een finaleplaats in 2018. Putintseva heeft een solide clay court-seizoen gehad, met een kwartfinale op het Madrid Open. De twee speelsters hebben elkaar eerder ontmoet op Roland Garros, waarbij Stephens als winnaar uit de bus kwam.

Naomi Osaka, viervoudig Grand Slam-kampioene, zal proberen haar eerdere struggles op Roland Garros te overwinnen wanneer ze het opneemt tegen Lucia Bronzetti in de eerste ronde. Osaka maakte een doorbraak in haar clay court-carrière op het Italiaans Open. Bronzetti heeft geen wedstrijd gewonnen op Roland Garros, maar heeft wel een clay court-titel op haar naam. De winnaar van deze wedstrijd zal het opnemen tegen de formidabele Iga Swiatek, wat extra druk toevoegt aan de ontmoeting.

Products You May Like

Articles You May Like

Paquito Navarro en Juan LeBron in actie op het Italy Major-toernooi
Pablo Lima en zijn carrière in Padel
Novak Djokovic’s Participation at Wimbledon Uncertain
Triay/Fernandez vs Llaguno/Sainz: Voorbeschouwing op de kwartfinales van het Premier Padel Italy Major
The grass court season heats up next week!