Spannende US Open damesenkelspel halve finales

Tennis Nieuws, US Open

Naarmate de halve finales van het damesenkelspel van de US Open naderen, staan tennisfans twee spannende wedstrijden te wachten. De ene wedstrijd belooft een spektakel van krachtige slagen, terwijl de andere het allesomvattende spel vanuit alle hoeken tentoonstelt. In dit artikel zullen we de gegevens analyseren die zijn verstrekt door Craig O’Shannessy van Brain Game Tennis, om inzicht te krijgen in beide wedstrijden. Door de strategieën van de spelers te onderzoeken, kunnen we voorspellingen doen over de mogelijke resultaten en bepalen wie er in elk spel het voordeel heeft.

Een cruciale observatie bij de eerste halve finale is de vaardigheid van beide spelers in het netwerkspel. Ze hebben allebei laten zien bereid te zijn om naar voren te komen en punten aan het net af te maken. Opmerkelijk genoeg hebben ze allebei ongeveer 65% van hun punten aan het net gewonnen. Deze agressieve strategie kan een cruciale factor blijken te zijn bij het bepalen van de uitkomst van de wedstrijd.

Wat betreft het basisspel heeft Muchova een licht voordeel. Ze heeft 54% van haar punten aan de basis gewonnen, terwijl Gauff 51% heeft gewonnen. Gauffs aanvalsspel vanaf de achterkant van de baan is echter gelijk verdeeld tussen haar forehand en backhand, met 37 winnaars met haar forehand en 33 winnaars met haar backhand. Aan de andere kant blijkt de forehand van Muchova haar meest dodelijke groundstroke te zijn, met 41 winnaars vergeleken met 31 van haar backhand.

Gauffs forehandfouten overtreffen haar backhandfouten, wat suggereert dat Muchova Gauffs forehand zal targeten, vooral wanneer ze gedwongen wordt om in wijde baanposities te rennen. Gauff kan daarentegen kortere ballen proberen uit te buiten om een voordeel te behalen. Uiteindelijk zal Gauff waarschijnlijk in drie sets triomferen met de steun van het gepassioneerde publiek in New York.

De tweede halve finale gaat tussen Madison Keys en Aryna Sabalenka. Beide spelers blinken uit in het basisspel, waarbij Sabalenka 60% van haar punten aan de basis wint, gevolgd door Keys met 59%. Kracht speelt een cruciale rol in hun spelplan en toeschouwers kunnen grote slagen verwachten en spectaculaire winners vanaf de baseline in deze wedstrijd.

Keys is het hele toernooi door ontzettend sterk geweest op haar service, waarbij ze slechts twee keer haar service heeft verloren van de 48 keer dat ze op de baan stond. Ze heeft slechts 18 breekpunten tegen gehad en er 16 van gered, wat haar veerkracht toont. Aan de andere kant heeft Sabalenka nog minder breekpunten gehad en er zes van de twaalf gered. Breaks van de service zullen cruciale momenten zijn in deze opwindende halve finale strijd en Sabalenka lijkt het voordeel te hebben in dit aspect van het spel.

De dominante prestatie van Sabalenka in vorige wedstrijden is ook opmerkelijk. Ze heeft al haar wedstrijden in straight sets gewonnen, waarvan vier sets eindigden in een overtuigende 6-1 score. Haar tegenstanders hebben slechts één keer vier games in een set gewonnen, wat Sabalenka’s absolute dominantie in het toernooi benadrukt. Keys heeft in de halve finales slechts één set afgestaan, maar geen van haar sets heeft een tiebreak bereikt.

Met haar kracht zowel op de service als bij de return lijkt Sabalenka klaar om als overwinnaar uit de bus te komen en de felbegeerde US Open-trofee te winnen. Terwijl ze volgende week de eerste plaats in de wereldranglijst inneemt, zal de honger om die prestatie te combineren met een Grand Slam-titel ongetwijfeld haar motivatie versterken om deze moeilijke tegenstander te overwinnen.

De halve finales van het US Open damesenkelspel presenteren twee spannende wedstrijden vol strategische gevechten. Coco Gauffs bereidheid om het net te benaderen en Muchova’s krachtige forehand zullen sleutelfactoren zijn in hun clash. Aan de andere kant zullen krachtpatsers Madison Keys en Aryna Sabalenka vertrouwen op hun basisspel en vermogen om de service te breken om de overwinning veilig te stellen. Naarmate de wedstrijden zich ontvouwen, kunnen toeschouwers een elektrificerend spel verwachten op de baan.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster met hoge verwachtingen
Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Rafael Nadal: Zal Hij Doorgaan tot 2025?
Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis