Spannende Tennistoernooien in Azië: Upcoming Tournaments om naar uit te kijken

ATP, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments, WTA

Naarmate we de laatste fase van het tennisjaar 2023 ingaan, staat er nog veel actie op het programma om naar uit te kijken. Zowel de ATP- als de WTA-tour zijn richting Azië gegaan voor een reeks toernooien, waaronder de langverwachte Chinese swing. Met topspelers als Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Iga Swiatek en nog veel meer in actie, staan tennisliefhebbers een spektakel te wachten. Hier volgt een overzicht van de aankomende toernooien en waar je ze op tv kunt volgen.

De China Open heeft een formidabel mannentoernooi, met acht van de top 10 gerangschikte spelers die deelnemen in Beijing. Spannende talenten zoals Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev en Holger Rune zullen strijden om de titel. Andy Murray, de enige voormalige kampioen in het toernooi, voegt extra spanning toe aan de competitie. Tennisfans in het Verenigd Koninkrijk kunnen de China Open bekijken op Amazon Prime Video, terwijl kijkers wereldwijd kunnen afstemmen via Tennis TV.

De Tokyo Open is een belangrijk toernooi voor Iga Swiatek, die voor het eerst meedoet sinds ze haar nummer 1-positie op de wereldranglijst verloor. Na een achterstand van 1.071 punten op Aryna Sabalenka hoopt Swiatek het gat te dichten door een overwinning te behalen in de Japanse hoofdstad. Ze zal te maken krijgen met een reeks sterke tegenstanders, waaronder Jessica Pegula, Elena Rybakina en titelverdediger Liudmila Samsonova. In het Verenigd Koninkrijk kunnen kijkers de Tokyo Open volgen op Amazon Prime Video. Tennis Channel in de Verenigde Staten, evenals in Oostenrijk, Duitsland en Puerto Rico, zal het toernooi ook uitzenden, terwijl BeIN het in Australië zal coveren.

Hoewel de Astana Open dit jaar is gedegradeerd tot een ATP 250-toernooi, belooft het spannende wedstrijden voor tennisliefhebbers. Novak Djokovic won vorig jaar zijn 90e carrièretitel op dit toernooi, maar hij neemt dit keer niet deel. Desondanks is de line-up nog steeds indrukwekkend. De competitie wordt aangevoerd door de nummer 24 van de wereld, Tallon Griekspoor, met opmerkelijke spelers zoals Sebastian Baez en Alexander Bublik in het deelnemersveld. Tennis TV is de exclusieve omroeper van de Astana Open en biedt fans de kans om de boeiende wedstrijden te zien.

De Ningbo Open maakt na een lange afwezigheid een langverwachte terugkeer op de WTA-kalender en is dit jaar opgewaardeerd tot een WTA 250-toernooi, voor het eerst sinds 2014. Dit toernooi wordt gekenmerkt door topspelers als Ons Jabeur en Petra Kvitova. Bovendien hoopt de lokale favoriet Xiyu Wang haar succes voort te zetten na het behalen van haar eerste WTA-titel in Guangzhou. Het bekijken van de Ningbo Open stelt fans in staat om het indrukwekkende talent van deze opmerkelijke spelers te ervaren.

De aankomende tennis toernooien in Azië beloven enkele van de beste talenten in de sport te laten zien. Met spelers als Alcaraz, Medvedev, Swiatek en Djokovic afwezig bij grote toernooien in de afgelopen weken, zorgen hun terugkeer naar de baan voor boeiende wedstrijden voor fans over de hele wereld. Of het nu gaat om het kijken naar de spannende wedstrijden van de China Open of het aanschouwen van een nieuwe kampioen bij de Ningbo Open, deze toernooien zullen ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten bij tennisliefhebbers. Dus markeer je agenda en stem af om de opwinding op je scherm te zien ontvouwen.

Products You May Like

Articles You May Like

Belangrijke adviezen om fysieke activiteit beter te beheren en blessures te voorkomen
De mentale benadering van Padel: snelheid versus strategie
Jonge tennissterren zoals Holger Rune, Carlos Alcaraz en Jannik Sinner dagen Djokovic uit
Benjamin Tison en Aitor Garcia zegevieren in de eerste ronde van de Premier Padel Milano P1
Head onthult zijn nieuwste aanbod: De Radical Racketten Collectie