Spannende finale tussen Coello/Tapia en Lebron/Galan

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Products You May Like

Deze avond in Mexico zal de laatste ontmoeting plaatsvinden tussen Arturo Coello en Agustin Tapia en Juan Lebron en Alejandro Galan. Een laatste wedstrijd tussen deze twee paren die ons gedurende het seizoen 2023 hebben laten genieten. Een rivaliteit die in onze herinneringen gegrift zal blijven… Sinds het begin van het vorige seizoen hebben Coello/Tapia en Lebron/Galan elkaar 8 keer ontmoet. In deze 8 ontmoetingen was er perfecte gelijkheid tussen de twee paren: 4-4.

Zoals blijkt uit de statistieken van Padelmarket, waren de ontmoetingen tussen deze twee teams altijd zeer gebalanceerd. Net zoveel sets gewonnen (10 overal), slechts 3 games verschil in acht wedstrijden (102 voor Coello/Tapia en 105 voor Lebron/Galan) en 3 tie-breaks gewonnen door beide partijen.

Wat echter interessant is om op te merken, is dat van de 8 confrontaties tussen de twee teams, de laatste 4 wedstrijden allemaal gewonnen zijn door Juan Lebron en Alejandro Galan. De meest recente was aan het begin van het seizoen, in Riyadh P1, met een overwinning in drie sets: 7/6 4/6 4/6. Het verdient de aandacht dat de efficiëntie van elk team verschilt. Juan en Ale hebben meer titels gewonnen en meer finales bereikt, maar waren minder effectief dan Arturo Coello en Agustin Tapia.

Nu rest nog te zien welk team de overhand zal krijgen. Dit gaat veel verder dan slechts een finale. Een wedstrijd om te beslissen tussen hen. Een wedstrijd voor de geschiedenis… Deze ontmoeting zal vanavond gevolgd worden op het kanaal Youtube Premier Padel, na de damesfinale die om middernacht, Franse tijd, zal beginnen.

Products You May Like

Articles You May Like

Garbine Muguruza kondigt terugtrekking aan uit de WTA Tour
Alex de Minaur Verslaat Rafael Nadal en Maakt Tennisgeschiedenis
France wint brons op de Senior Plus Worlds
Rafael Nadal kondigt deelname aan aan de Laver Cup
Emma Raducanu reaches quarter-finals in Stuttgart