Spannend gevecht in de finale van het Madrid P1 2023 toernooi

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Het Madrid P1 2023 duel tussen Delfina Brea en Beatriz González tegenover Paula Josemaria en Ariana Sanchez was een puur spektakel dat meer dan 3 uur en 30 minuten duurde. Het podium was klaar voor een showdown tussen de koninginnen van het circuit en de Superpibas, en de spelers stelden niet teleur. Echter, de nummer 1, die streefden naar de decima en hoopten hun nederlaag in Rome te vergeten, misten hun kans op het beslissende moment. Laten we inzoomen op de details van deze ongelooflijke wedstrijd.

Een gevecht vanaf het begin

Vanaf het begin was de wedstrijd intens en serieus aan beide kanten. Elk paar hield hun opslagspel vast en legde hun ritme op. Paula en Ari probeerden meer druk te zetten op de opslag van hun tegenstanders, maar hadden moeite om breekkansen te creëren tegen de solide verdediging van de Superpibas. Aan de andere kant toonden Bea en Delfi variatie in hun spel, waarbij ze erin slaagden om de koninginnen van het circuit van hun stuk te brengen. De nummer 1 lieten buitengewone vastberadenheid zien, weerstand biedend aan de aanval van de Superpibas. Echter, Bea en Delfi bevonden zich in een precaire situatie. Na een lichte inzinking werden ze gedwongen om een breakpoint te redden om te voorkomen dat de nummer 1 in de eerste ronde wegglipte.

Naarmate de wedstrijd vorderde, begonnen de spelers van Claudio Gilardoni hun ritme op te leggen. Bij 5/5 verhoogden de Spanjaarden hun spel en grepen de kans om Bea en Delfi te breken. De koninginnen van het circuit maakten het verschil in deze eerste felbevochten set, namen de leiding met een score van 7/5. De spelers van Jorge Martinez leken hun houvast te hebben verloren, omdat ze ontmoedigd leken door het niveau van spel van de nummer 1. Paula en Ari domineerden in Madrid en wonnen de eerste set met 7/5.

De Superpibas kregen een klap in de eerste ronde en dit had invloed op hun prestaties aan het begin van de tweede set. Gefrustreerd door gemiste kansen, worstelden Paula en Ari om hun niveau van spel te herstellen, en Bea en Delfi maakten hier gebruik van door hen meteen te breken. De nummer 1 vonden hun ritme en dicteerden het spel, snel een voorsprong opbouwend van 4/1. Echter, tegen alle verwachtingen in maakten de Superpibas een comeback. Gemotiveerd en met mentale kracht vertoonden Bea en Delfi een solider spel. Ze profiteerden van de occasionele fouten van Paula en Ari, en brachten de score geleidelijk gelijk op 4/4. Met vernieuwd vertrouwen slaagden de twee spelers er zelfs in om tijdelijk weer de leiding te nemen. Maar de nummer 1 vochten fel terug, vastbesloten om niet zo gemakkelijk overlopen te worden. De tweede set eindigde in een tie-break, wat de spanning op de tribunes verhoogde.

Een beslissende derde set

Na enkele minuten van nagelbijtende spanning wonnen Gonzalez en Brea de tweede set met een score van 7/6(3), waardoor het gepassioneerde publiek een extra set kreeg om van te genieten. De nummer 1 van de wereld begonnen agressief en vastberaden aan de derde set, maar slaagden er opnieuw niet in om hun tegenstanders te breken. Brea en Gonzalez bleven dicht bij de Spanjaarden, die vastbesloten waren om de fouten van de vorige set niet te herhalen. De vier spelers waren nek aan nek gedurende de 10 gespeelde games, en begonnen aan een heftige strijd. Het publiek in Madrid was getuige van een uitzonderlijke vertoning van vastberadenheid en concentratie. De wedstrijd kwam neer op een tweede tie-break, wat de opwinding verder vergrootte.

Een epische overwinning

Na een hartverscheurende spanning, met 4 matchpunten gered, een ongelooflijk cadeau van Paula op matchpunt, een buitengewoon spel van Bea, en meer dan 3 uur en 20 minuten spelen, kwamen Delfina Brea en Beatriz Gonzalez als kampioenen uit de bus. In hun reacties na de wedstrijd erkenden de winnaars de epische aard van de strijd. Delfina prees Beas “dolle moed”, terwijl Bea toegaf: “We hebben alle emoties doorstaan. Deze wedstrijd, we hebben hem gewonnen met ons hart. Ik weet niet hoe we deze wedstrijd hebben gewonnen.”

Een bittere nederlaag voor Ari en Paula

Helaas was het voor Ari en Paula een finale van spijt. Ze zullen een nederlaag moeten verwerken die ongetwijfeld pijn doet. De eindstand was 5/7 – 7/6 – 7/6, een bewijs van de felle competitie en buitengewone veerkracht die alle vier spelers hebben getoond. Het Madrid P1 2023 toernooi zal herinnerd worden als een wedstrijd die het publiek in zijn greep hield en het pure talent van deze getalenteerde padeltennissers liet zien.

Products You May Like

Articles You May Like

Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis
My Experience with Padel: A Unique and Growing Sport
Stefanos Tsitsipas biedt hulp aan na orkaan Otis in Mexicaanse Open
Geniet van de Cinch Championships 2024 met Keith Prowse VIP-ervaringen
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities