Sinner en Djokovic kunnen Alcaraz bedreigen op de US Open, zegt Ivanisevic

ATP, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Tennis Nieuws, US Open

Jannik Sinner wordt gesteund als een van de slechts twee mannen die de titelverdediger Carlos Alcaraz dit jaar op de US Open kunnen bedreigen, samen met 23-voudig Grand Slam-kampioen Novak Djokovic. Sinner heeft minstens de kwartfinale van elk belangrijk toernooi bereikt en de coach van Djokovic, Goran Ivanisevic, heeft de Italiaan geprezen.

“Het verhaal van Alcaraz spreekt voor zich, en Sinner is de enige die hem kan bedreigen op de US Open, samen met Novak,” beweert de Wimbledon-kampioen van 2001. Hij vervolgde: “Het spel dat Sinner heeft past niet bij Alcaraz en ze hebben tot nu toe zeer interessante wedstrijden gehad. Ook als [Daniil] Medvedev goed speelt op de dag zelf, is hij voor mij ook een fenomenale speler. Novak blijft de enige ‘dinosaurus’ onder de oudere spelers, de rest zijn allemaal jonge jongens. Het is een normale opeenvolging, maar er is nog steeds iets te vragen aan de oudere spelers.”

Een opwindende rivaliteit op de ATP Tour

Op de US Open vorig jaar ontmoetten Sinner en Alcaraz elkaar in de kwartfinales, waarbij de Spanjaard een matchpunt redde voordat hij de ongelooflijke vijfsetter won. De rivaliteit is uitgegroeid tot een van de meest verwachte op de ATP Tour, waar Ivanisevic commentaar op gaf: “Het wordt een interessante rivaliteit. Elke wedstrijd tussen hen is spannend. Er is niemand die een lange wedstrijd kan volhouden met Alcaraz, behalve Sinner en Djokovic. Degenen die niet kunnen meekomen met het tempo van Alcaraz kunnen onmiddellijk hun rackets inpakken en naar huis gaan.”

De volgende keer dat we Sinner of Alcaraz zullen zien is bij het Masters-toernooi in Toronto volgende week, waar Djokovic vanwege ‘vermoeidheid’ niet aan meedoet.

Onderlinge resultaten

Alcaraz en Sinner hebben zes keer tegen elkaar gespeeld op de ATP Tour, waarbij de Italiaan de laatste overwinning in de rivaliteit behaalde.

Carlos Alcaraz vs Jannik Sinner: 3-3
2021 – Alcaraz versloeg Sinner met 7-6(1) 7-5 (Paris Masters)
2022 – Sinner versloeg Alcaraz met 6-1 6-4 6(8)-7 6-3 (Wimbledon)
– Sinner versloeg Alcaraz met 6(5)-7 6-1 6-1 (Croatia Open – Umag)
– Alcaraz versloeg Sinner met 6-3 6(7)-7 6(0)-7 7-5 6-3 (US Open)
2023 – Alcaraz versloeg Sinner met 7-6(4) 6-3 (Indian Wells)
– Sinner versloeg Alcaraz met 6(4)-7 6-4 6-2 (Miami Open)

Products You May Like

Articles You May Like

Anticipatie stijgt voor het veelbelovende Milano P1 toernooi in Premier Padel
De Evoluerende Rivaliteit tussen Iga Swiatek en Aryna Sabalenka
Novak Djokovic bekritiseert gedrag van supporters tijdens Davis Cup-wedstrijd tegen Groot-Brittannië
Grote verrassing op het World Padel Tour Mexico Open
De stijgende populariteit van padel leidt tot toenemende geluidsoverlast