Semi-finales van het FIP Gold Mexico toernooi: Ramirez/Rubio kroont zich tot kampioenen

Padel Nieuws, Padel Toernooien

De halve finales van het FIP Gold Mexico toernooi brachten enkele van de beste paddle spelers ter wereld samen, waaronder Blanqué/Guichard en Tison/Geens. Ondanks opmerkelijke prestaties vielen deze twee duo’s helaas tekort en moesten ze zich gewonnen geven in drie sets.

Iván Ramirez Del Campo en Gonzalo Rubio waren de duidelijke favorieten in de competitie. Gerangschikt respectievelijk als 32e en 28e in de FIP-ranking, kregen ze te maken met hevige concurrentie van het vijfde reekshoofd, Clément Geens (148e FIP), die een partnerschap aanging met de nummer 1 van Frankrijk, Benjamin Tison (66e FIP). De wedstrijd was intens en er was een sprankje hoop toen het Frans-Belgische duo de eerste set won in een tiebreak (8/6). Ramirez/Rubio toonden echter hun veerkracht en slaagden erin om de volgende twee sets te winnen (6/4, 6/4) om de overwinning binnen te halen. Fysiek gezien zou de prestatie van Ramirez/Rubio in deze wedstrijd uiteindelijk een beslissende rol spelen in de finale.

Blanqué/Guichard verliezen van Crosio/Aguirre in spannende halve finale

In de tweede halve finale nam het volledig Franse duo van Bastien Blanqué en Dylan Guichard het op tegen Nicolas Crosio en Gustavo Ariel Aguirre uit Argentinië. Blanqué/Guichard leken in het voordeel te zijn, maar het Argentijnse duo, gerangschikt als 17e in het toernooi, bewees hun waarde. Ondanks een sterke prestatie van Blanqué/Guichard verloren ze in drie sets (7/6, 4/6, 6/3).

De finale, gehouden in de late uren van de avond, zag Ramirez/Rubio het opnemen tegen Crosio/Aguirre. De wedstrijd ging gelijk op, met beide duo’s heftig strijdend voor de titel. Uiteindelijk kwamen Ramirez/Rubio als overwinnaars uit de bus, doordat ze de finale in drie sets wonnen (6/7, 7/5, 6/0). Het Argentijnse duo kwam zeer dichtbij het grijpen van het kampioenschap, maar een fysieke tegenslag in de derde set kostte hen veel, waardoor Ramirez/Rubio de titel konden claimen.

De halve finales van het FIP Gold Mexico toernooi lieten het talent en de vastberadenheid zien van de deelnemende duo’s. De onverwachte uitslagen en intense wedstrijden hielden toeschouwers op het puntje van hun stoel gedurende het evenement. De overwinning van Ramirez/Rubio in de finale toonde hun vaardigheid en veerkracht, waardoor ze terechte kampioenen van het toernooi zijn geworden. Terwijl de competitie verdergaat, kijken paddle liefhebbers vol verwachting uit naar toekomstige wedstrijden die even spannend en onvoorspelbaar beloven te zijn.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray wint historische 500e ATP-hardcourtwedstrijd
Novak Djokovic maakt comeback op Indian Wells na vijf jaar afwezigheid
Andy Murray kondigt mogelijk pensioen aan na deze zomer
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Spanning op het Premier Padel Riyadh P1 toernooi