Roland-Garros 2023: Hittegolf brengt uitdagingen met zich mee voor spelers en officials

Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Padel Magazine keert terug naar Roland-Garros voor de halve finale dag van de Greenweez Paris Major 2023. Echter, de wedstrijden op de vorige dag werden onderbroken vanwege extreme hitte, wat volledig ongekend is in Frankrijk en uiterst zeldzaam is in de wereld van padel. Met temperaturen die oplopen tot wel 35 graden in de schaduw, hadden de organisatoren geen andere keuze dan tijdelijk de wedstrijden stop te zetten voor de veiligheid en het welzijn van de spelers en toeschouwers.

Uitdagingen voor spelers en officials

De brandende temperaturen op Roland-Garros hebben talrijke uitdagingen met zich meegebracht voor de spelers en officials. Gisteren werden er op verschillende banen wedstrijden onderbroken voor verschillende periodes. De wedstrijd op baan 7 werd meer dan twee uur geschorst, terwijl de wedstrijd op de centrale baan slechts een korte onderbreking van vijftien minuten zag toen het dak gesloten werd. Hoewel dit voor schaduw zorgde, deed het weinig om de hitte te verminderen. De spelers en toeschouwers waren in ieder geval beschermd tegen de brandende zon, maar de hoge temperatuur bleef aanhouden.

Terwijl de wedstrijden doorgaan op de halve finale dag, zal het gesloten dak naar verwachting gesloten blijven tijdens de eerste twee wedstrijden. Deze beslissing is genomen met het oog op de extreme weersomstandigheden en het welzijn van de atleten. Spelers zoals Ari Sanchez, de onbetwiste nummer 1 van de wereld, staan echter voor extra uitdagingen. Terwijl Sanchez en haar partner Paula Josemaria tot nu toe hun tegenstanders hebben gedomineerd op Roland-Garros, keert Sanchez terug van een buikspierblessure. Deze blessure weerhield haar ervan om vorige week deel te nemen aan een toernooi in Finland. Bovendien staan ze tegenover een geduchte nieuwe duo, Alejandra Salazar en Sofia Araujo, die finalisten waren in het toernooi van de vorige week in Tampere. Het Spaans-Portugese duo zal ongetwijfeld hun best doen om het Sanchez/Josemaria-team te stoppen.

Arturo Coello, die tijdens de kwartfinales last had van een hitteberoerte, riep de hulp van een trainer in. Hij onthulde dat zijn temperatuur een verbijsterende 38,5 graden Celsius bereikte en dat hij een daling van de bloeddruk ervoer. Ondanks het verliezen van de eerste set, wisten Coello en zijn partner Agustin Tapia de wedstrijd toch om te draaien. Er zijn echter zorgen over het herstel van Coello en zijn vermogen om op 100% te presteren in de halve finalewedstrijd tegen Sanz en Nieto. Met de wedstrijd gepland in de avond, bij temperaturen van nog steeds rond de 35 graden, hopen de tegenstanders van Coello dat hij moeite zal hebben. Het is echter belangrijk op te merken dat alle spelers vatbaar zijn voor falen, vooral wanneer ze worden blootgesteld aan dergelijke intensieve omstandigheden.

Vrouwen halve finales bieden verrassingen

Bij de vrouwen halve finales hebben zich enkele onverwachte finalisten gemeld. Aranzazu Osoro en Jessica Castello, als achtste geplaatst, versloegen het als derde geplaatste duo Delfi Brea en Bea Gonzalez in straight sets. Met hun indrukwekkende prestatie hebben Osoro en Castello het potentieel om Gemma Triay en Marta Ortega, de tweede geplaatste spelers, te verrassen. De wedstrijd tussen de twee duo’s belooft een spannende ontmoeting te worden die gepland staat voor de avond.

Padel-armstoel-expositie

Roland-Garros zal baanbrekend zijn door een tentoonstelling van padel-armstoel te presenteren, een discipline die inclusiviteit en toegankelijkheid bevordert. Deze tentoonstelling zal vier van de beste Franse rolstoelspelers bevatten, Nicolas Vanlerberghe, Sébastien Husser-Walther, Dorian Navarro en Laurent Giammartini. Het biedt het grote publiek de mogelijkheid om het verbazingwekkende speelniveau te aanschouwen dat deze atleten tentoonspreiden. De aanwezigheid van padel-armstoel op Roland-Garros benadrukt niet alleen de vaardigheid en toewijding van de rolstoelspelers, maar weerspiegelt ook het engagement van de Franse Tennis Federatie om diversiteit en integratie te omarmen.

De halve finale dag op Roland-Garros 2023 is gekenmerkt door ongekende hitte en spannende wedstrijden. Met extreme temperaturen die uitdagingen vormen voor de spelers en officials, hebben de organisatoren noodzakelijke voorzorgsmaatregelen genomen om het welzijn en de veiligheid van iedereen te waarborgen. De wedstrijden hebben verrassingen en uitzonderlijke prestaties gezien van zowel gevestigde als opkomende spelers. Naarmate het toernooi vordert, zullen de spelers blijven pushen tot hun grenzen in de strijd om de overwinning, ongeacht de omstandigheden waar ze mee geconfronteerd worden.

Products You May Like

Articles You May Like

Miguel Lamperti en Jose Jimenez ondergaan kwalificatieronde in Premier Padel Milano
Ontdek de Winter Wereld van Padel: Van de Franse Alpen tot de Spaanse Pyreneeën
Building a Strong Partnership in Padel: The Rise of Pierre Vincent and Arthur Hugounenq
De hoogverwachte Mediafixer Interclubs 2023
Jonge tennissterren zoals Holger Rune, Carlos Alcaraz en Jannik Sinner dagen Djokovic uit