Roland Garros 2023: Een overzicht van de meest gedenkwaardige wedstrijden

Roland Garros

Vanaf het moment dat Rafael Nadal aankondigde dat hij Roland Garros 2023 zou missen, vroeg iedereen met kaartjes zich af hoe het toernooi eruit zou zien. Zoals bleek, was er geen reden tot zorgen. De editie van Roland Garros 2023 was een waar spektakel voor de gelukkigen met kaartjes, boordevol uitzonderlijke wedstrijden om verschillende redenen.

Een van de dingen die Grand Slams echt onderscheidt van de rest van het tennis, is hun vermogen om ongelooflijke wedstrijden van hoog niveau te bieden, ongeacht het stadium van het toernooi. Roland Garros 2023 stelde echt niet teleur toen Gael Monfils het opnam tegen Sebastian Baez in de eerste ronde. Monfils is altijd al een opwindende speler om naar te kijken, maar in Parijs weet hij dat nog een tandje bij te zetten. Deze wedstrijd was een latere avondsessie en kwam in het begin niet echt op gang. Maar toch groeide het uit tot een absolute klassieker, waarin Monfils erin slaagde om ondanks een blessure een verbazingwekkende comeback te maken met een reeks sensationele winnende slagen.

Wimbledon bewees dat we ons bevinden in een periode van overdracht van de macht in het mannentennis. Hoewel, ik zeg ‘overdracht van de macht’, het is meer een periode waarin Carlos Alcaraz probeert de macht uit de koppige, briljante handen van Novak Djokovic te halen. De jonge Spanjaard werd dit keer tegengehouden door zijn lichaam, met ernstige krampen in de laatste twee sets. Maar wat eraan voorafging was echt sensationeel tennis, tennis dat waarschijnlijk alleen deze twee spelers op dit moment kunnen produceren.

Of je nu van Holger Rune houdt of niet, en de jonge Deen is ongetwijfeld een controversiële persoonlijkheid, je kunt niet anders dan zijn talent bewonderen. De jongeling speelt met een echte strijdersgeest en moest al zijn krachten mobiliseren om Francisco Cerundolo in de vierde ronde te verslaan. Het leek erop dat een dramatische verschuiving in momentum Rune dood en begraven had achtergelaten na de vierde set. Maar naarmate de spelers vermoeider raakten, namen de moedniveaus toe en namen beide spelers risico’s in een wanhopige poging om de wedstrijd te beëindigen voordat ze fysiek instortten. Uiteindelijk was het jammer dat een van hen moest verliezen.

Dit was een epische wedstrijd van drie uur, waarbij je tot het einde toe werd meegesleept. Zelfs een vluchtige blik op de statistieken achter de scores zou je vertellen hoe spannend deze wedstrijd was. Het verhaal was in alle opzichten meeslepend. Een getalenteerde niet-geplaatste speler die het opneemt tegen een hard-hittende recentelijk gekroonde eerste Grand Slam-winnaar, vastbesloten om haar dominantie in de WTA te vestigen. Uiteindelijk trok de niet-geplaatste Muchova aan het langste eind, maar elk punt werd zo fel betwist dat er niets anders toe deed.

In termen van een wedstrijd was deze ene niet de beste. Het was eenzijdig en eerlijk gezegd leek Ruud grotendeels niet opgewassen te zijn tegen Djokovic, wat resulteerde in zijn derde verloren Grand Slam-finale. Maar het was een werkelijk historisch moment toen Djokovic zijn 23e Grand Slam-titel claimde en een record vestigde dat misschien wel nooit wordt verbroken. We hebben geleerd bij de pensionering van Roger Federer en, in mindere mate, tijdens zijn huidige blessureworstelingen, met Rafael Nadal, dat het erg gemakkelijk is om deze spelers en hun prestaties niet voldoende te waarderen zolang we kunnen. Djokovic gaf die dag een absolute masterclass en niemand mag dat vanzelfsprekend vinden.

Om de perfecte Roland Garros-ervaring te garanderen, bezoek je STH UK en kies je een van hun verschillende hospitality-pakketten, die allemaal de beste zitplaatsen en eersteklas dineropties bevatten. Pakketten zijn nu te koop voor elke dag van de 2024 French Open, vanaf slechts € 444 per persoon (plus lokale belastingen).

Products You May Like

Articles You May Like

De beste deals voor tweedehands skihellingen
Hoe trainen als Bela: Padel-advies van Fernando Belasteguin
Terugkeer van het FIP-toernooi in Bourg-en-Bresse
Andrey Rublev: Een Opmerkelijk Jaar Vol Successen en Uitdagingen
De mentale benadering van Padel: snelheid versus strategie