Roger Federer is opgelucht en tevreden met zijn beëindiging van zijn professionele tenniscarrière

ATP, Roger Federer, Tennis Nieuws

Roger Federer heeft zijn opluchting uitgesproken over het beëindigen van zijn professionele tenniscarrière tijdens de Laver Cup vorig jaar. De Zwitser geeft toe dat hij zich nu ’tevreden’ voelt bij het kijken naar tennis. Federer was bijna 25 jaar lang een professionele tennisser en heeft vele ongelofelijke records gebroken, waaronder de enige man die acht Wimbledon-titels voor het enkelspel heeft behaald.

Afscheid en nieuwe fase

Na meerdere knieblessures die een operatie vereisten, kon Federer niet doorgaan met spelen op de ATP-tour. Hij speelde zijn laatste wedstrijd samen met zijn grote rivaal Rafael Nadal in een dubbelspel. Ondanks zijn emotionele reactie destijds heeft de 41-jarige Federer toegegeven opgelucht en gelukkig te zijn dat hij zijn carrière heeft beëindigd, zo vertelde hij aan verslaggevers in New York.

“Het leven zonder de sport, zonder de fans en zonder het schema dat mijn leven 25 jaar lang heeft gedomineerd, was zeker iets waarvan ik niet wist hoe ik ermee om zou gaan,” legde Federer uit. “Voor lange tijd heb ik geprobeerd terug te komen en het nog een keer te proberen, en het spel gezond te verlaten, maar dat was niet haalbaar.”

Vertraging en voldoening

Federer vervolgde: “Maar het goede/slechte van Covid, en met mijn knieoperatie, is dat alles de afgelopen drie jaar steeds langzamer ging, dus ik kwam niet van het spelen van 100 wedstrijden en toen was het voorbij.” Op het einde was ik opgelucht, denk ik, en gelukkig met mijn pensioen. Het eindigde op de meest perfecte manier tijdens de Laver Cup. Ik was omringd door mijn grootste rivalen, mijn familie was erbij en mijn vrienden. Voor mij voelde het alsof ik zei: “Oké, ik ben goed nu. Ik hoef die drang niet meer achterna te jagen.”

Gevolgen en tevredenheid

Federer ontving dit jaar een groot applaus toen hij de koninklijke loge op Centre Court betrad. Hij vergeleek het met het 100-jarig jubileum van Wimbledon in 2022, toen hij nog niet officieel met pensioen was. “Vorig jaar liep ik het Centre Court op voor de viering van het 100-jarig jubileum. Het was prachtig maar pijnlijk,” beweerde de voormalige nummer 1. “Ik was geblesseerd. Ik wist niet of ik nog kon spelen, dus het was een zeer emotioneel moment.

“Maar dit jaar was totaal anders. Mijn vader fluisterde me toe: ‘Wens je niet dat je op de baan zou spelen in plaats van te zitten en kijken?’ en ik dacht: ‘Nee. Ik voel me tevreden bij het kijken en genieten van het spel.'”

Carrièrehoogtepunten

Terwijl Federer nieuwe uitdagingen verkent na zijn pensionering als professioneel tennisser, willen wij van Tennishead graag terugkijken naar enkele hoogtepunten in de legendarische carrière van de Zwitser:

– Hoogste ranking: Nr. 1 (310 weken)
– ATP-titels: 103
– Grand Slam-titels: 20
– ATP Masters 1000-titels: 28
– Olympische medailles: 2 (Goud dubbelspel – 2008, Zilver enkelspel – 2012)
– ATP Finals-titels: 6 (2003, 2004, 2006, 2007, 2010 & 2011)
– Davis Cup-titels: 1 (2014)

Products You May Like

Articles You May Like

Clément Geens: Van Tennis tot Padel
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst