Roger Federer hoopt dat Rafael Nadal snel weer op de been komt na het terugtrekken uit Indian Wells

Andy Murray, ATP, Novak Djokovic, Rafa Nadal, Roger Federer, Tennis Nieuws

Products You May Like

Roger Federer heeft gesproken over een aantal van zijn voormalige rivalen, waarbij hij onthulde dat hij hoopt dat Rafael Nadal ‘weer op de trein kan stappen’ na zijn recente terugtrekking uit Indian Wells.

Federer sprak in een uitgebreid interview met GQ over hoeveel aandacht hij besteedt aan voormalige rivalen Nadal en Novak Djokovic. Hij sprak specifiek over Nadal, die onlangs op het laatste moment terugtrok uit Indian Wells nadat hij had onthuld dat hij niet zo goed voorbereid was als gepland. Federer zei: “Ik hoop dat hij in de zomer kan doen wat hij wil doen, want ook al heb ik een goed gevoel voor hem, en ik weet dat hij zich heeft teruggetrokken uit Indian Wells en Doha en al dat soort dingen, ik ben nog steeds erg hoopvol dat hij weer op de trein kan stappen en ermee door kan gaan.”

Ondanks dat Federer met veel rivalen heeft gestreden gedurende zijn carrière, heeft hij aangegeven dat hij blij is dat hij de eerste was die afscheid nam van de sport. Hij zei: “Het voelt goed. Toen ik met pensioen ging in Londen naast Andy, Novak, Rafa, en [Bjorn] Borg en iedereen die er was, zei ik, ‘Het past bij mij om de eerste te zijn die gaat.’ Ik had de tijd zonder hen op tournee toen ik op tournee kwam en nu is het hun tijd om een moment op tournee zonder mij te hebben. Dus het zou voor mij verkeerd hebben gevoeld als Murray, die bijna met zijn heup met pensioen ging, of Rafa met zijn knieën, waarvan we niet wisten hoelang hij nog zou spelen. Dus ik ben blij dat ik de eerste was die ging. En eigenlijk wens ik dat zij net zolang kunnen doorgaan als ik deed.”

Het is op dit moment onduidelijk wanneer Nadal officieel zal terugkeren naar de ATP Tour, met de Spanjaard die zich richt op een comeback voor het gravel seizoen tijdens de Monte Carlo Masters volgende maand. Veel tennisfans zullen de woorden van Federer echoën en hopen dat Rafael Nadal een net zo waardig afscheid kan hebben als hijzelf.

Products You May Like

Articles You May Like

Dylan Guichard en Bastien Blanqué: Een Opkomende Kracht in de Wereld van Padel
Alles wat u moet weten over het ATP-toernooi Queen’s Club Championships
Maak een “par 4” op een lob in Padel: een zeldzame beweging
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster
Information about P2 Padel Tournaments