Roger Federer geniet van zijn post-retirement leven na het professionele tennis

ATP, Roger Federer, Tennis Nieuws

Products You May Like

Roger Federer is nu al twee jaar met pensioen van professioneel tennis, en de voormalige nummer 1 lijkt de ATP Tour niet te missen. Federer speelde zijn laatste wedstrijd op de 2022 Laver Cup in Londen, waarbij hij een dubbelwedstrijd verloor met Rafael Nadal voordat hij een emotioneel afscheid zwaaide. De Zwitser had tijdens de laatste fasen van zijn carrière te kampen met een knieblessure, iets wat Federer zegt heeft bijgedragen aan het feit dat hij de Tour niet mist. “Ja, ik krijg die vraag vaak en ik mis het niet. Echt niet,” vertelde Federer aan GQ. “Ik voel me echt in vrede. Ik denk dat het ook komt omdat ik weet dat mijn knie en mijn lichaam en mijn geest me niet toelaten om daar te zijn. “Voel ik me zo van, Oh, ik zou die slag kunnen slaan? Ja, oké: misschien kan ik dat nu. Maar ik heb het gevoel dat ik de citroen uitgeknepen heb. Ik heb alles geprobeerd wat ik had. En ik ben zo in vrede.”

Recreatief tennis spelen

Ondanks dat hij niet wil terugkeren naar de ATP Tour, onthulde Federer dat hij nog steeds recreatief speelt met zijn familie. “Ik vind het heerlijk om tennis te spelen als ik met mijn kinderen speel. Voor het eerst in mijn leven heb ik net een baan geboekt met mijn vrouw. “We vroegen, ‘Is er dinsdag misschien een baan beschikbaar van drie tot vier? Omdat het misschien leuk zou zijn om te spelen.’ Dit was ongeveer een maand geleden, of twee maanden geleden, en we gingen spelen naast mijn kinderen, die les hadden, en het was gewoon zo leuk. Federer besloot: “Ik hou ervan om tennis te spelen en ik dacht altijd, hoe zal dat moment zijn als ik met pensioen ga en terugkeer op een tennisbaan en eigenlijk niet meer hoef te verbeteren? Wat maakt het uit als ik een forehand mis? Het is ook leuk dat hij nog steeds graag gaat spelen voor de lol, stel je voor dat je een baan boekt en Federer naast je speelt!

Products You May Like

Articles You May Like

Recordprijs voor Wimbledon 2024 onthuld
Frans toernooi eindigt met gemengde resultaten voor de Franse delegatie
Onverwachte wending in het Italy Major Premier Padel-toernooi
Spannende halve finales van het Bordeaux P2-toernooi
Spannende start van de Premier Padel Italy Major