Regering kondigt nieuwe maatregelen aan in strijd tegen COVID-19

ATP, Novak Djokovic, Rafa Nadal, Roger Federer, Tennis Nieuws

De regering heeft aangekondigd dat er nieuwe maatregelen worden genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Vanaf nu zijn alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 50 personen verboden. Dit geldt zowel binnen als buiten. Daarnaast moeten alle restaurants, cafés en bars hun deuren sluiten. Afhalen en thuisbezorging blijven nog wel toegestaan.

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zullen ook alle scholen worden gesloten. Dit geldt voor zowel basis- als middelbare scholen. De sluiting zal ten minste drie weken duren. Er zal online onderwijs worden aangeboden om ervoor te zorgen dat leerlingen hun opleiding kunnen voortzetten.

Daarnaast wordt er een mondkapjesplicht ingevoerd in openbare ruimtes. Het dragen van een mondkapje is verplicht in winkels, openbaar vervoer en andere openbare gelegenheden. Personen die zich niet aan deze maatregel houden, riskeren een boete.

Oproep tot sociale afstand

De regering doet een dringende oproep aan het publiek om sociale afstand te bewaren en zoveel mogelijk thuis te blijven. Het is belangrijk om contact met anderen zoveel mogelijk te vermijden en enkel de deur uit te gaan voor essentiële boodschappen of noodzakelijke afspraken.

Evaluatie na twee weken

Deze nieuwe maatregelen zullen na twee weken worden geëvalueerd. Als de situatie niet verbetert, kunnen er verdere maatregelen worden genomen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Het is belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en zich aan de maatregelen houdt om zo de impact van het virus te beperken.

Products You May Like

Articles You May Like

Iga Swiatek verslagen door qualifier Anna Kalinskaya in Dubai halve finales
Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Andy Murray kondigt mogelijk pensioen aan na deze zomer
Rafael Nadal: Zal Hij Doorgaan tot 2025?
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities