Regen zorgt voor obstakels in de knock-outfase van de Betsson Swedish Master

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

De langverwachte knock-outfase van de Betsson Swedish Master stuitte opnieuw op een obstakel – regen. Het programma dat gepland stond voor dinsdag omvatte 14 wedstrijden, maar kon helaas niet worden voltooid vanwege de ongunstige weersomstandigheden.

Ondanks de tegenslag begon de dag goed. De eerste wedstrijden begonnen om 8.00 uur en de kwalificatie van Rodrigo Lopez/Daniel Blanco en Tomas Cheda/Alfonso Sanchez vond plaats. De favorieten, Maximilano Sanchez en Andres Britos, versloegen Keagan Rooy/Jason Blakey-Milner moeiteloos met 6/1 6/1.

De vierde ontmoeting van de dag zorgde echter voor een onverwachte wending. Federico Chiostri en Pablo Barrera, als zesde geplaatst, werden uitgeschakeld. In een intense strijd moesten de Argentijnen hun jonge landgenoten Maximo Maldonado en Joaquin De Astoreca laten voorgaan. Maldonado en De Astoreca hadden de toon al gezet door de eerste ronde met 7/5 te winnen.

Chiostri en Barrera vochten terug met vastberadenheid, en brachten de sets weer in evenwicht. Met het gevoel dat het tij keerde, verhoogden Maximo en Joaquin hun prestaties en wonnen ze met 7/0 in de beslissende tie-break om de overwinning veilig te stellen. Het was een sensationele en onverwachte uitkomst voor Maldonado en De Astoreca bij A8 Padel.

Ook de regerend kampioenen van het circuit, Dal Bianco en Arce, stonden voor een uitdaging in Zweden. Ze hadden een slopende wedstrijd over drie sets tegen Javier Perez en Victor Saenz. Na aanvankelijk de eerste set te hebben gewonnen, stonden de Argentijnen weer gelijk doordat hun tegenstanders terugvochten. Franco en Maxi wisten zich echter te herpakken in de beslissende ronde en behaalden uiteindelijk de overwinning met 6/4 4/6 6/3. Het was een hardbevochten overwinning voor de Argentijnen.

Nog een onverwachte gebeurtenis vond plaats toen het 8e reekshoofd werd uitgeschakeld in Zweden. De jonge Spanjaarden Diego Simon en Raul Peralta, die zich via de kwalificaties hadden geplaatst, versloegen het Portugese duo Gustavo Nunes en Miguel Oliveira, die onlangs medailles hadden gewonnen op de Europese Spelen.

Het Portugese duo liet aanvankelijk hun dominantie zien in de eerste set. Naarmate de wedstrijd vorderde, leken ze echter hun voorsprong te verliezen, waardoor Simon en Peralta konden terugkomen. De Spanjaarden wonnen de tie-break in de tweede set en behaalden uiteindelijk een overtuigende overwinning van 6/0 in de beslissende set. Het was een opmerkelijke prestatie voor Simon en Peralta in de eerste ronde bij A8 Padel.

In andere wedstrijden wonnen het 4e reekshoofd De Pascual/Alfonso comfortabel in twee sets van Santiago Rolla en Facundo Lopez met 7/5 6/2. Ook Vasco Pascoal en Pedro Perry hadden succes in hun wedstrijd tegen Ignacio Archieri en Teo Gamondi met een score van 6/3 6/1.

Helaas keerde de regen terug naar de banen van Halmstad vlak na een van de wedstrijden. De Zweden Daniel Appelgren/Viktor Stjern en Oier Zuazua/Daniel Martinez konden slechts vijf games voltooien voordat het weer een nieuwe uitstel veroorzaakte. Opnieuw moesten de wedstrijden worden verplaatst vanwege ongunstige weersomstandigheden.

De resterende zes wedstrijden van de achtste finales zouden aanvankelijk ’s ochtends om 9.00 uur beginnen. Maar het lot had anders besloten en de regen keerde terug naar Halmstad. Hierdoor werden de wedstrijden verplaatst naar 12.00 uur, met in totaal zes wedstrijden op het programma.

Spannende en onvoorspelbare Betsson Swedish Master

De knock-outfase van de Betsson Swedish Master werd geconfronteerd met aanzienlijke verstoringen door regen. De onverwachte resultaten en felle gevechten op de baan voegden toe aan de opwinding en onvoorspelbaarheid van het toernooi. Met hopelijk gunstig weer tijdens de verplaatste wedstrijden kijken fans en spelers uit naar de langverwachte conclusie van de Betsson Swedish Master.

Products You May Like

Articles You May Like

Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Daniil Medvedev kondigt de toevoeging van Gilles Simon aan aan zijn coachingteam
Frans spelers schitteren op Premier Padel toernooi in Riyadh
Holger Rune herstart de samenwerking met Patrick Mouratoglou voor de derde keer
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst