Rafael Nadal’s Use of Protected Ranking for Paris Olympics Criticized by Pedro Martinez

ATP, Rafa Nadal, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Rafael Nadal wordt verwacht zijn beschermde ranking te gebruiken om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs, iets waar zijn landgenoot Pedro Martinez oneerlijk vindt. Nadal bracht het grootste deel van 2023 buiten actie door, nadat hij een ernstige psoas (buikspier) scheur opliep op de Australian Open. Als gevolg daarvan is de 22-voudig Grand Slam kampioen gedaald op de ranglijst en staat momenteel op de 275e plaats in de wereld. Echter, Nadal’s langdurige afwezigheid betekent dat hij in aanmerking komt om zijn beschermde ranking van nr.9 te gebruiken. Dit zou Nadal in staat stellen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs later dit jaar, hoogstwaarschijnlijk samen met Carlos Alcaraz (Nr. 3), Pablo Carreño Busta (die ook een beschermde ranking van nr. 18 gebruikt) en Alejandro Davidovich-Fokina (Nr. 32), met slechts vier spelers per land die in aanmerking komen om in het enkelspel deel te nemen.

Kritiek van Pedro Martinez

Martinez, die momenteel de derde gerangschikte Spanjaard is op de 48e plaats ter wereld, wordt naar verwachting achtergesteld als gevolg van deze beschermde rankings, iets waar hij ontevreden over leek te zijn toen hij dit jaar op Roland Garros sprak. “In dit geval is de beschermde ranking een onrechtvaardigheid, omdat geen van ons de Olympische Spelen heeft gemist vanwege een blessure, ongeacht of het Rafa is, die we allemaal graag in de Olympische Spelen willen zien, inclusief ik als fan”, legde de 27-jarige uit. “Ik vind het niet helemaal eerlijk. Het is alsof ik nu geblesseerd raak en over vier jaar mijn beschermde ranking gebruik bij de Spelen in Los Angeles.”

Ranglijst voor de Olympische Spelen in Parijs

De kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs komt na de conclusie van Roland Garros, waar de eerder genoemde Alcaraz de enige overgebleven Spaanse speler is in het enkelspel. Echter, het zou ook hard lijken om Rafael Nadal, die tweemaal Olympisch goud heeft gewonnen, niet toe te staan te concurreren op wat zijn laatste toernooi op Roland Garros zou kunnen zijn.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Alles wat u moet weten over het ATP-toernooi Queen’s Club Championships
Rafael Nadal kiest ervoor Wimbledon over te slaan voor de Olympische Spelen in Parijs
Het Gras Court-seizoen van 2022
Kwartfinales van het Premier Padel P2-toernooi in Betclic Bordeaux