Rafael Nadal’s Potentially Final Roland Garros Appearance Reflection

ATP, Rafa Nadal, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Rafael Nadal maakt zich op om voor een mogelijke laatste keer te spelen op Roland Garros, en toernooidirecteur Amelie Mauresmo heeft gereflecteerd op de prestaties van de Spanjaard op het Parijse grandslamtoernooi. Nadal heeft in zijn carrière 18 keer deelgenomen aan Roland Garros en heeft de titel 14 keer gewonnen. De 37-jarige is slechts drie keer verslagen op het toernooi, waarbij Novak Djokovic (2) en Robin Soderling de enige spelers zijn die Nadal op Roland Garros hebben verslagen.

Voormalig wereldnummer 1 en Roland Garros-toernooidirecteur sinds 2021, Mauresmo, heeft gesproken over de historische prestatie van Nadal, “Het is moeilijk te zeggen waar het past. Ik denk dat fysiek, mentaal, het een behoorlijk verbazingwekkende prestatie is. In 20 jaar Roland Garros, zelfs niet 18, 14 keer winnen is onwerkelijk. ‘Bij de best-of-five sets, zijn we op een oppervlak dat waarschijnlijk het meest veeleisend is op de circuit gedurende het hele jaar. Voor mij is het een van de grootste prestaties in de sport in het algemeen.”

Nadal bevindt zich in een onbekende fase in zijn carrière als wereldranglijst No.276 en zal voor het eerst niet geplaatst zijn op Roland Garros. De Mallorcaan is momenteel op de terreinen van Roland Garros ter voorbereiding op zijn eerste Grand Slam-optreden sinds de Australian Open van 2023, maar Mauresmo wilde geen definitieve uitspraken doen over zijn deelname.

Mauresmo vervolgde, “Dus ik ben een beetje filosofisch over het hele gebeuren. Natuurlijk willen we hem hier zien. We willen hem op Roland Garros zien. Hij is hier thuis. Zoals hij zelf zegt, is het het belangrijkste toernooi uit zijn carrière. Rafa en Roland Garros, hun verhalen zijn nu innig met elkaar verbonden.”

Als Nadal besluit deel te nemen aan Roland Garros volgende week, zal de 22-voudig grandslamwinnaar zijn loting ontdekken op donderdag 23 mei om 14.00 uur BST (15.00 uur lokale tijd).

Products You May Like

Articles You May Like

Jack Draper: De Nieuwe Britse Nummer 1 in Tennis
De opkomst en ondergang van de blonde haartrend in de wereld van Padel
Taylor Fritz bespreekt Novak Djokovic’s knieblessure
Alles wat je moet weten over het Eastbourne International toernooi
Ash Barty keert terug naar Wimbledon in 2022