Rafael Nadal’s oom onthult herstelupdate en schermt met grap over neef

ATP, Rafa Nadal, Tennis Nieuws

Rafael Nadal-fans hebben een update gekregen over de herstelstatus van de Spanjaard van zijn oom en voormalig coach van 27 jaar, Toni Nadal, die grapte dat hij ‘hoopt’ dat Carlos Alcaraz zijn neef een kans geeft wanneer hij terugkeert. Nadal is buiten actie geweest sinds de Australian Open, toen hij zijn psoas-spier scheurde in zijn nederlaag in de tweede ronde tegen Mackenzie McDonald. In mei bevestigde de 22-voudig Grand Slam-kampioen tijdens een persconferentie dat hij Roland Garros voor het eerst sinds 2004 zou overslaan. De Spanjaard onthulde ook dat hij een langere pauze zou nemen waarbij hij arthroscopische chirurgie zou ondergaan voor zijn psoas-blessure, en dat 2024 waarschijnlijk zijn laatste jaar als professionele tennisspeler zou zijn. Nadal heeft enige tijd weg van de sport genomen, maar zijn oom Toni heeft een korte update gegeven voor de fans van de 37-jarige. “Rafa is in orde, met vakantie, en wil in 2024 weer de baan op springen”, onthulde Toni Nadal. “Laten we hopen dat [Carlos] Alcaraz ons dan iets laat winnen. Hij kijkt ernaar uit om terug te keren en op de baan met pensioen te gaan.”

Hoewel niet precies duidelijk is waar Nadal zijn carrière zal beëindigen, wordt gespeculeerd dat hij dit zou kunnen doen op de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar, aangezien het tennistoernooi zal plaatsvinden op het prestigieuze terrein van zijn geliefde Roland Garros.

Terwijl Nadal het einde van zijn indrukwekkende carrière nadert, wilden wij bij Tennishead enkele van zijn ongelofelijke prestaties van de afgelopen 20 jaar belichten:
– Hoogste ranking: Nr. 1 (209 weken)
– ATP-titels: 92
– Grand Slam-titels: 22
– ATP Masters 1000-titels: 36
– Olympische medailles: 2 (Singles Goud – Beijing 2008, Dubbels Goud – Rio 2016)
– Beste resultaat ATP Finals: Finale (2010 & 2013)
– Davis Cup-titels: 5 (2004, 2008, 2009, 2011 & 2019)

Products You May Like

Articles You May Like

De opwindende nieuwe Radical-reeks transformeert de wereld van padel
Rafael Nadal’s indrukwekkende carrière en naderende pensioen
Ontdek de Winter Wereld van Padel: Van de Franse Alpen tot de Spaanse Pyreneeën
Het Veranderende Padel Landschap: Mogelijke Nieuwe Partnerships Op Komst
Holger Rune Werkt in 2024 Nog Steeds Samen met Coach Boris Becker