Rafael Nadal struggles to compete at Monte Carlo Masters

ATP, Rafa Nadal, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Rafael Nadal heeft bevestigd dat hij niet in staat zal zijn om mee te doen aan de Monte Carlo Masters volgende week, en zijn voormalige coach van 27 jaar heeft inzicht gegeven in de problemen waar de Spanjaard mee te maken heeft. Nadal heeft de afgelopen 15 maanden slechts drie wedstrijden gespeeld, waarbij de voormalige nummer 1 een terugslag kreeg bij zijn rentree op de Brisbane International eerder dit jaar. Dit heeft de 37-jarige gedwongen zich terug te trekken uit de Australian Open, Qatar Open, Indian Wells en recentelijk de Monte Carlo Masters, nadat Nadal onthulde dat zijn lichaam hem op dit moment ‘simpelweg niet toestaat’ om te concurreren. En nu heeft de oom en voormalige coach van de 22-voudig Grand Slam-kampioen, Toni Nadal, bij de EFE-nieuwsdienst verdere uitleg gegeven. “Of je gaat (naar een toernooi) 100 procent of kun je beter niet meedoen,” zei Toni Nadal. “Op dit moment kan hij daar niet spelen, hij is nog niet hersteld. Hij heeft ongemak bij het serveren, anders heeft hij geen problemen tijdens trainingen.”

Uncertainty for Future Tournaments

Rafael Nadal is nog steeds ingeschreven om deel te nemen aan de Barcelona Open en Madrid Masters in de komende weken, waar hij respectievelijk een record van 12 keer en vijf keer kampioen is. Toni Nadal kon echter niet verder ingaan op de kans dat zijn neef aan die toernooien zou deelnemen, maar gaf toe dat het belangrijk zou zijn voor de voorbereiding op Roland Garros. “Ik weet niet wat hij zal doen met betrekking tot Barcelona en Madrid. Ik ben al jaren niet meer in zijn sportomgeving geweest,” onthulde de 63-jarige. “Als we elkaar zien, vraag ik hem hoe het gaat, maar ik vraag hem niet naar zijn plannen.” Hij vervolgde: “Ik hoop dat hij kan spelen omdat het noodzakelijk is om een goed Roland Garros te hebben.”

Paris Olympics and Future Outlook

Ondanks de verschillende strijd die Rafael Nadal de afgelopen maanden heeft geleverd, heeft oom Toni nog steeds zijn steun uitgesproken voor de Mallorcaan om later dit jaar een medaille te winnen op de Olympische Spelen in Parijs. “Als hij erin slaagt te herstellen en goed is, denk ik dat hij een medaille in Parijs kan winnen. Het is moeilijk, natuurlijk, maar men kan hem niet uitsluiten als een van de favorieten.” Binnen de baseline… De zaken zien er steeds somberder uit voor Rafael Nadal, in wat waarschijnlijk het laatste jaar van zijn carrière zal zijn. De service is waarschijnlijk de belangrijkste slag in tennis, dus als hij daar moeite mee heeft, lijkt het onwaarschijnlijk dat hij volledig zal herstellen tegen de tijd van Roland Garros.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende dag voor vrouwen bij Bordeaux Premier Padel P2
Andy Murray worstelt in het grasseizoen
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes
Dylan Guichard en Bastien Blanqué: Een Opkomende Kracht in de Wereld van Padel
Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux