Rafael Nadal spreekt over zijn toekomst op Roland Garros

ATP, Rafa Nadal, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Rafael Nadal heeft gesproken over zijn vooruitzichten om deel te nemen aan Roland Garros, nadat de Spanjaard zijn vroegste uitschakeling in Rome sinds 2008 doormaakte. Nadal werd in de tweede ronde van de Italiaanse Open verslagen door de zevende geplaatste Hubert Hurkacz, met 1-6 3-6. De 37-jarige gaf toe dat hij nu twijfels heeft over zijn spel.
“Nogal een zware dag voor mij op alle fronten, omdat ik me meer voorbereid voelde dan wat ik liet zien,” zei Nadal. “Vandaag was ik wat onvoorspelbaarder, omdat ik de afgelopen twee jaar niet genoeg heb gespeeld. Te veel twijfels.”

De 22-voudig Grand Slam-kampioen heeft openlijk toegegeven dat dit het laatste jaar van zijn carrière zou kunnen zijn, maar wilde niet bevestigen of dit zijn laatste optreden in Rome was.
“Ik weet niet of dit de laatste keer is dat ik hier speel of niet,” gaf de 10-voudig Italiaanse Open winnaar toe. “Er is veel meer kans dat vandaag de laatste keer is, maar ik ben niet iemand die beslissingen neemt in het heetst van de strijd, in moeilijke momenten. Ik ben niet 100% zeker, waarschijnlijk 98%, maar ik zal geen 100% zeggen als het niet 100% is.”

Nadal’s volgende geplande toernooi is Roland Garros, waar hij een record van 14 keer winnaar is. Hoewel de voormalige nummer 1 van de wereld zijn deelname niet wilde bevestigen, suggereerde de Mallorcaan dat het waarschijnlijk is dat hij op het Parijse toernooi zal spelen. “Het is tijd om een beslissing te nemen, voor het geval dat ik niet speel op Roland-Garros. Als ik moet zeggen waar ik naar neig, is het om te proberen te spelen en mijn best te doen,” legde Nadal uit. “Fysiek heb ik wat problemen, maar waarschijnlijk nog niet genoeg om te zeggen dat ik niet speel op het belangrijkste evenement van mijn tennisloopbaan.”

Het was een overtuigende nederlaag voor Rafael Nadal, die een zeer indrukwekkende Hubert Hurkacz speelde in de tweede ronde van de Italiaanse Open. Nadal zal alles geven op wat zijn laatste Roland Garros toernooi kan zijn over twee weken, maar het zal een grote uitdaging worden voor de Spanjaard, aangezien dit de eerste keer zal zijn dat hij best-of-five set wedstrijden speelt sinds de Australian Open van 2023, toen hij een belangrijke psoas-scheur opliep.

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz’s Comeback at Roland Garros
Spannende kwartfinales bij Mar Del Plata P3
Spannende kwartfinales op het Premier Padel-toernooi in Argentinië
Roger Federer’s Perspective on Rafael Nadal’s Retirement
Rafael Nadal treft Alexander Zverev in nachtmerrie eerste ronde Roland Garros