QSI neemt World Padel Tour over: Wat betekent dit voor de toekomst van professioneel padel?

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

De wereld van professioneel padel is geschokt door de recente aankondiging van de overname van World Padel Tour (WPT) door QSI. Deze stap volgt nadat de Damm-groep, de vorige eigenaar van WPT, het vertrouwen had verloren van topspelers die niet bereid waren om door te gaan met hun associatie. De beslissing van QSI roept verschillende vragen op over de toekomst van WPT-evenementen en de rol van de organisatoren die het circuit al vele jaren hebben ondersteund.

Voor het komende seizoen van 2024 is Premier Padel van plan om 24 evenementen te organiseren. Aangezien WPT in 2023 27 evenementen heeft georganiseerd, is het duidelijk dat drie toernooien zullen worden stopgezet. Bovendien heeft Premier Padel al acht toernooien georganiseerd dit seizoen, waaronder het prestigieuze Greenweez Paris Major op Roland Garros, een van de vier grote toernooien, dat volgend seizoen zal doorgaan. Dit betekent dat de organisatoren van World Padel Tour-toernooien maximaal 16 slots beschikbaar kunnen hebben voor hun evenementen.

Mogelijke toevoeging van nieuwe evenementen en uitbreiding naar andere landen

Een belangrijke vraag voor de Franse zijde is of er nieuwe evenementen aan de kalender zullen worden toegevoegd. Zo ja, in welke vorm zullen ze plaatsvinden en waar? De overname door QSI lijkt te worden gedreven door het uitgebreide netwerk en de relaties met bestaande promoters. Deze relaties kunnen mogelijk al in 2024 de weg vrijmaken voor nieuwe professionele toernooien.

Terwijl bepaalde toernooien mogelijk niet meer worden herhaald door Premier Padel, zouden anderen, zoals de Human Padel Open, de kans kunnen krijgen om door te gaan. Het officiële circuit van de International Padel Federation (FIP) streeft ernaar om zijn focus te diversifiëren buiten Spanje en mogelijk wedstrijden te blijven hosten in landen waar padel een populaire sport aan het worden is. Deze strategie zou voortdurende ondersteuning kunnen bieden voor sommige van de gevestigde toernooien.

Temidden van de snelle veranderingen blijft één ding zeker: de organisatoren die World Padel Tour al die jaren hebben gesteund, mogen niet worden verwaarloosd in deze overgang. Deze toegewijde individuen die hebben bijgedragen aan de groei van professionele toernooien zouden nog steeds een cruciale rol moeten spelen in het komende seizoen.

De overname van World Padel Tour door QSI heeft schokgolven gestuurd door de professionele padelgemeenschap. Terwijl de Damm-groep wankelde, nam QSI de controle over. De toekomst van WPT-evenementen is onzeker, met mogelijke veranderingen in de kalender en de betrokkenheid van nieuwe organisatoren. Toch is het te midden van de onzekerheden belangrijk om de bijdragen van de bestaande organisatoren te erkennen en hun voortdurende belangrijkheid bij het vormgeven van de wereld van professioneel padel te waarderen.

Products You May Like

Articles You May Like

Le King Belasteguin maakt eindelijk zijn langverwachte comeback
De mentale benadering van Padel: snelheid versus strategie
Rafael Nadal kondigt langverwachte terugkeer aan naar de ATP Tour
Rafael Nadal’s Kansen op Grand Slam Succes in 2024
Rafael Nadal kondigt terugkeer aan naar ATP Tour