Qatar zal de 17e editie van het Wereldkampioenschap Padel van de FIP in 2024 organiseren

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

De Internationale Padel Federatie (FIP) en de Tennis Federatie van Qatar (QTF) zijn trots om aan te kondigen dat het Khalifa International Tennis en Squash Complex in Doha, Qatar de 17e editie van het Wereldkampioenschap padel van de FIP zal organiseren van 28 oktober tot 2 november 2024. Dit belangrijke tweejaarlijkse evenement van de FIP zal 16 nationale teams zien strijden in de mannen- en vrouwen categorieën.

Qatar is gekozen als gastland voor dit toernooi op basis van een reeks criteria, waaronder de kwaliteit van de sportfaciliteiten van wereldklasse, de omstandigheden en ondersteuning die aan spelers wordt geboden, de ervaring in het organiseren van grote evenementen, de veiligheid, financiële garantie, geografische locatie en sportief erfgoed. De populariteit van padel in Qatar is de afgelopen jaren ook sterk gegroeid, mede dankzij het leiderschap van QTF en lokale initiatieven, en het gepassioneerde lokale fanbase is een ander voordeel van deze locatie.

Het Wereldkampioenschap padel van de FIP in 2024 zal een prijzengeld van €500.000 bieden, dat gelijk verdeeld zal worden tussen mannen en vrouwen van alle gekwalificeerde landen voor de finale. Naast dit kampioenschap volgen nog andere kampioenschappen in een reeks categorieën die worden georganiseerd door de FIP.

Luigi Carraro, President van de Internationale Padel Federatie, zei: “We zijn verheugd om de locatie voor het Wereldkampioenschap padel van de FIP 2024 vast te leggen. Doha is een speciale thuisbasis voor de padel – de Qatar Tennis Federatie heeft een belangrijke rol gespeeld bij het organiseren van internationale tennis toernooien en we kijken er naar uit dat spelers en fans zullen genieten van de fantastische gastvrijheid en omstandigheden tijdens het belangrijkste toernooi in onze kalender van 2024.”

Nasser Al-Khelaïfi, voorzitter van de Tennis Federatie van Qatar, zei: “We zijn verheugd om het Wereldkampioenschap padel van de FIP 2024 in Qatar te organiseren op onze eersteklas faciliteiten in het Khalifa International Tennis en Squash Complex in Doha. Qatar heeft een uitzonderlijke staat van dienst in het organiseren van grote sportevenementen en de omstandigheden voor spelers en fans zijn ongeëvenaard.”

Het Wereldkampioenschap padel van de FIP keert drie jaar na het succes van de editie van 2021 terug naar Doha. In 2021 streden 16 vrouwenteams en 16 mannenteams uit 19 landen, waarbij Spanje triomfeerde in zowel de mannen- als vrouwencompetities en Argentinië een zilveren medaille won in beide categorieën.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal’s Uncertain Future at Roland Garros
The Evolution of Padel Hexagonal in France
De Toekomst van Rafael Nadal en Novak Djokovic bij Roland Garros
The Intercontinental Cup Padel in Dakhla: A Revival of the Sport in Sahara
Spannende wedstrijden bij Roland Garros