Progress en Toekomstplannen van Padel City Marconne

Interviews, Padel Nieuws

Products You May Like

Vanessa Hermant, directeur van Padel City Marconne (62), deelt de vooruitgang die de club heeft geboekt, aangezien het zijn eerste jaar viert. Ze onthult de uitbreidingsprojecten met de toevoeging van een nieuwe padelbaan en de introductie van pickleball, evenals de diverse evolutie van hun klanten. “De grootste ontwikkeling dit jaar was het vullen van de banen. In eerste instantie hadden we te maken met een grote uitdaging omdat we ons bevinden in een regio waar de vraag naar padel erg zwak was. Er was geen padel-infrastructuur binnen een straal van 30 kilometer, wat betekende dat de sport zeer weinig bekend was in ons gebied. Onze eerste missie was om de inwoners van de regio kennis te laten maken met de padel. We hebben open dagen en evenementen georganiseerd om interesse en bewustzijn voor de sport te genereren. Vanaf het eerste jaar hebben we toernooien georganiseerd om spelers aan te trekken. In eerste instantie waren we gemachtigd om 25 toernooien te organiseren, en dit jaar, dankzij de toename van het aantal licentienemers, konden we er 35 organiseren. We hebben ook een fulltime padelprofessor aangenomen. Hij behaalde zijn Scheidsrechterscertificaat van padel niveau 1, waardoor hij officiële wedstrijden kan leiden en het soepele verloop van onze toernooien kan garanderen. We gebruiken ook sociale netwerken om onze evenementen te promoten en video’s en foto’s van clubactiviteiten te delen. al deze initiatieven hebben geholpen om steeds meer mensen naar onze club te trekken. We zijn erg trots op de vooruitgang die is geboekt. Als privéclub is het moeilijker voor ons om een groot aantal licentienemers aan te trekken, maar we hebben momenteel ongeveer 90. Dit is al een goed aantal, met name gezien het feit dat we geen tennisbanen hebben: ons aanbod is uitsluitend gewijd aan padel. ”

“Huidig hebben we drie banen, twee half overdekt, wat het mogelijk maakt om zelfs bij slecht weer te spelen, en een volledig buiten. We hebben een project gaande om een vierde baan toe te voegen, die zeer binnenkort operationeel zou moeten zijn. Deze nieuwe baan zal exclusief worden gewijd aan de school voor padel van de regio, wat ons in staat zal stellen om te voldoen aan de groeiende vraag naar training. We willen ook een infrastructuur aanbieden waarmee je comfortabel in de winter kunt spelen, vandaar het idee van een volledig overdekte baan.”

“We hebben andere ambities voor de club dan alleen het toevoegen van een vierde baan. We overwegen al om ons aanbod uit te breiden met pickleball. Hoewel de vraag naar de sport op dit moment laag is omdat weinig mensen er nog van weten, groeit pickleball snel in de Verenigde Staten en andere landen.”

“Ons klantenbestand is vrij divers. Ongeveer een kwart van onze leden komt uit racketsporten zoals tennis, squash of badminton. Dit is niet verrassend, want deze sporters vinden vaak in de padel een nieuwe passie die elementen combineert van hun oorspronkelijke disciplines. Wat echter bijzonder interessant is, is dat 50% van onze leden voetballers zijn, zowel jong als oud. Dit komt misschien door het vriendelijke en dynamische aspect van de padel, dat herinnert aan de teamgeest en competitie van voetbal. De rest van ons klantenbestand bestaat uit families en toeristen.”

Momenteel organiseren we een verscheidenheid aan toernooien, waaronder P25, P100, gemengd P100 en P250. Dit stelt ons in staat om een breed publiek te bereiken en competities aan te bieden die zijn afgestemd op verschillende speelniveaus. We organiseren ook veel padel-rolstoeltoernooien. We overwegen het organiseren van P500-toernooien, dit maakt deel uit van onze groeivisie, maar dat is niet voor nu. Ik ben erg optimistisch over de toekomst van padel hier. We bevinden ons op een sterke groeitraject en ik denk dat deze trend zich in de komende jaren zal voortzetten. Wat me soms zorgen kan baren, is wanneer ik artikelen in Padel Magazine lees die de sluiting van bepaalde clubs aankondigen.

Products You May Like

Articles You May Like

Het Gras Court-seizoen van 2022
Frans toernooi eindigt met gemengde resultaten voor de Franse delegatie
Andy Murray geeft aan waar hij waarschijnlijk zijn carrière zal beëindigen
Fernando Belasteguin Op Weg Naar Mogelijke Overwinning in Gironde P2 Toernooi
Alles wat u moet weten over het ATP-toernooi Queen’s Club Championships