Plannen voor Greenweez Paris Major 2023 onthuld

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel

Tijdens een recente persconferentie in Aubervilliers heeft toernooidirecteur Arnaud Di Pasquale licht geworpen op de ambitieuze plannen van de Franse Tennis Federatie (FFT) voor de toekomstige Greenweez Paris Major 2023. In een interview met Padel Magazine benadrukte Pasquale de wens van de federatie om de bekendheid van padel te verhogen door innovatieve animaties en lichteffecten te introduceren. Met als doel de sport te transformeren tot een onvergetelijk spektakel, is de federatie van plan om een reeks baanbrekende initiatieven te introduceren.

Een vernieuwende ervaring voor spelers en toeschouwers

Traditioneel worden padeltoernooien niet gekenmerkt door uitgebreide animaties en lichtshows. De FFT wil echter het traditionele patroon doorbreken en een unieke ervaring creëren voor zowel spelers als toeschouwers. Pasquale gaf uitdrukking aan de visie van de federatie om naast de Greenweez Paris Major een tweede hoogtepunt te integreren. Deze baanbrekende stap heeft als doel om brede belangstelling te genereren en de sport aan een breder publiek te introduceren, waardoor padel een viering en krachtbron voor groei wordt.

Inspiratie uit prestigieuze tenniswedstrijden

Pasquale haalde inspiratie uit prestigieuze tennistoernooien en erkende de grootsheid en aantrekkingskracht die toernooien zoals de Rolex Paris Masters in Bercy bieden. Hoewel de padelgemeenschap zelden dergelijke fascinerende spektakels ziet, wil Pasquale elk jaar verrassen en innoveren. Het idee om boeiende geluids- en lichtshows op de padelbaan te implementeren blijft een toekomstige mogelijkheid, hoewel er rekening moet worden gehouden met verschillende economische beperkingen en budgetoverwegingen. Desalniettemin schuwt de FFT het idee niet en behoudt het een progressieve kijk op de sport.

Padel als een unieke sport

Padel heeft een eigen identiteit, los van traditioneel tennis. Pasquale benadrukt dat het niet de bedoeling is om de twee met elkaar te vergelijken; het is eerder van vitaal belang om padel te vieren om wat het werkelijk is. Om deze geest te eren, belooft de Greenweez Paris Major een reeks verrassingen te bieden die fans zullen boeien en verrukken. Het toernooi streeft ernaar padel te positioneren als een unieke, individualistische sport waarbij toeschouwers een ervaring beleven die ongeëvenaard is.

Om maximale capaciteit te bereiken, heeft de FFT ambitieuze doelen gesteld voor de Greenweez Paris Major. Met alle zaterdag- en zondagsessies al uitverkocht en acht individuen die worden verwacht op de begeerde Center Court, heeft het toernooi al een belangrijke mijlpaal bereikt. Vooruitkijkend is de federatie van plan om toestemming te vragen om het bovenste deel van het stadion te openen voor de volgende editie van volgend jaar, wat mogelijk plaats biedt aan maximaal 15.000 toeschouwers. Deze uitbreiding weerspiegelt de groeiende interesse en vraag naar padel en betekent een stap vooruit om de sport toegankelijker te maken voor het grote publiek.

Inclusiviteit benadrukken

Bovendien zal de Greenweez Paris Major de schijnwerpers richten op padel-rolstoel, waarbij de toewijding van de federatie aan inclusiviteit wordt benadrukt. Op zaterdag zal er een speciale animatie plaatsvinden met padel-rolstoelwedstrijden, tussen de tweede en derde wedstrijd van de halve finales, op de Philippe Chatrier-baan. Dit strategisch gekozen tijdstip heeft als doel de zichtbaarheid te maximaliseren en bewustzijn te creëren over deze opmerkelijke aanpassing van de sport. Het exacte format van de padel-rolstoelwedstrijden zal binnenkort worden aangekondigd en fans zullen worden betoverd door een display van vaardigheid, behendigheid en vastberadenheid.

Een revolutie in de padelwereld

Terwijl de Greenweez Paris Major 2023 nadert, blijft de FFT de grenzen verleggen van wat mogelijk is in de padelwereld. Door middel van innovatieve ideeën, boeiende animaties en een onophoudelijke zoektocht naar groei, is de federatie op weg om de sport te revolutioneren. Elk jaar belooft de Greenweez Paris Major fans te verrassen en te boeien, waarbij padel transformeert tot een onvergetelijke ervaring die de verwachtingen overstijgt. Blijf op de hoogte voor een werkelijk spectaculair toernooi dat een blijvende impact zal hebben op de sport van padel.

Products You May Like

Articles You May Like

Rafael Nadal: Zal Hij Doorgaan tot 2025?
Eerste toernooi van het seizoen Premier Padel nadert zijn hoogtepunt
Teleurstellende nederlaag voor Fernando Belasteguin en Lucho Capra bij Premier Padel Riyadh P1
Spanning op het Premier Padel Riyadh P1 toernooi
My Experience with Padel: A Unique and Growing Sport