Padel maakt een comeback in Dakhla, Marokko

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Products You May Like

Na een lange onderbreking als gevolg van de Covid-19-pandemie, maakt de padel een comeback in Dakhla, Marokko. De tweede editie van de Intercontinental Cup padel staat gepland in deze regio, die bekend staat als “de parel van de Sahara”. Het evenement is reikhalzend uitgekeken, met spelers uit Spanje, Portugal, Marokko en Frankrijk die zich allemaal voorbereiden om te strijden om de felbegeerde beker.

Bevordering van de sport

Een speciale baan is opgezet op een openbare plek in de stad om het toernooi te organiseren, wat de opwinding rond de terugkeer van padel naar Dakhla vergroot. Ondanks de vraag van liefhebbers is de stad Dakhla er al verscheidene jaren op uit om een padelclub binnen haar grenzen op te richten. De Intercontinental Cup zal niet alleen een platform bieden voor spelers om hun vaardigheden te tonen, maar ook dienen als een middel om de sport te bevorderen in een regio waar deze niet zo gangbaar is.

Met zowel mannen- als vrouwen categorieën vertegenwoordigd in het toernooi, streven de organisatoren ernaar om aandacht te vestigen op het potentieel voor padel om te gedijen in Dakhla. Claude Baigts, president van de Europese Vereniging van Voetbalclubs Padel (AECP), en Omar El Alaoui, president van Sahara Event en vice-president van het toerismebureau van Dakhla, zijn optimistisch over het vermogen van Dakhla om zich te ontwikkelen tot een hub voor padel, vergelijkbaar met steden als Agadir en Marrakech.

Opkomst padelsport in Dakhla

De Intercontinental Cup dient niet alleen als een competitief platform voor spelers, maar ook als een opstapje naar het vestigen van een sterkere aanwezigheid van padel in Dakhla. Door dit toernooi te organiseren, hopen de organisatoren interesse te wekken bij de lokale gemeenschap en meer deelnemers aan te trekken voor de sport. De zichtbaarheid die dit evenement biedt, zou de katalysator kunnen zijn voor de ontwikkeling van een bloeiende padelgemeenschap in Dakhla.

Terwijl de competitie zich ontvouwt, zijn de organisatoren vastbesloten om het potentieel van Dakhla als bestemming voor padelliefhebbers te tonen, met een unieke omgeving voor spelers om de sport in een nieuwe en opwindende omgeving te ervaren. Met de nadruk op de bevordering van de sport en het opbouwen van een ondersteunende gemeenschap eromheen, zijn de organisatoren optimistisch over de koers van padel in deze regio. Door spelers uit verschillende landen samen te brengen en het talent te tonen, is de Intercontinental Cup erop gericht een blijvende impact te hebben op de padelscene in Dakhla. Na afloop van het toernooi zal de focus verschuiven naar het behouden van de gegenereerde momentum en het stimuleren van de groei van padel in deze regio.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray bereidt zich mogelijk voor op zijn afscheid van Wimbledon Championships
Resilience and Determination at Bordeaux Premier Padel P2
Maxi Sanchez en Sanyo Gutierrez zullen na de Rome Major uit elkaar gaan
Bastien Blanqué en Dylan Guichard schitteren in het tenniswereld
Roger Federer: Documentaire onthult relatie met Novak Djokovic