Padel Groeit op het Recreatieve Eiland van Cergy-Pontoise

Padel Nieuws

De Ile de loisirs de Cergy-Pontoise, een populair recreatie-eiland, heeft de opmerkelijke groei van padel meegemaakt, met de recente inauguratie van drie nieuwe sportvelden die aan de sport zijn gewijd. Historisch gezien lag de focus op racketsporten op het eiland, te beginnen met de bouw van 11 tennisbanen in 1981. Echter, met het veranderende landschap van sportbeoefening zette het eiland in 2019 een gedurfde stap door zeven van deze tennisbanen om te zetten in drie padelbanen en vier 3×3 basketbalvelden. Het doel was om het enthousiasme voor racketsporten nieuw leven in te blazen als reactie op de afnemende populariteit van traditioneel tennis, terwijl ook werd voldaan aan de toenemende vraag van vrijetijdsenthousiasten en tennisclubs in de regio.

Tweede Ontwikkelingsfase

Na het overweldigende succes van de eerste transformatie, ging het Recreatie-eiland door met de tweede fase van de ontwikkeling. Deze fase omvatte de inauguratie van nog eens drie padelbanen en de renovatie van vier oude tennisbanen, mede mogelijk gemaakt door een financiering van €399 van de regio. De Tennisclub van Conflans Saint Honorine, in samenwerking met het Recreatie-eiland, is vooropgegaan in het promoten van de sport door het organiseren van P100-toernooien, geavanceerde trainingen en gratis introductiesessies. Andere prominente clubs in de omgeving, zoals Eragny en Cergy, hebben ook tijden weten te reserveren voor hun leden om van deze opkomende sport te genieten. De populariteit van padel wordt aangetoond door de gestage groei in veldverhuringen, waarbij de inkomsten in 2022 al overeenkomen met die van het voorgaande jaar.

Feestelijke Inhuldiging

Tijdens de feestelijke inhuldiging van deze drie nieuwe padellocaties slaagde het Ile de loisirs de Cergy-Pontoise erin om een indrukwekkende reeks van vooraanstaande gasten en gerenommeerde Franse padelspelers samen te brengen. Patrick Karam, de vice-president van de regio Île-de-France belast met Sport, Thibault Humbert, de president van het Recreatie-eiland van Cergy-Pontoise, Catherine Lefebvre, de voorzitter van de Padelcommissie van de Ile-de-France League, Christian Mendes, de president van de Tennisclub van Conflans Sainte Honorine, en enkele van de beste Franse padelspelers sierden de gelegenheid met hun aanwezigheid. De opening werd gekenmerkt door een opwindende demonstratiewedstrijd gespeeld door Yann Auradou (13e gerangschikt in Frankrijk), Mélissa Martin (10e gerangschikt in Frankrijk), Fred Pommier (72e gerangschikt in Frankrijk) en Karine Terminet (43e gerangschikt in Frankrijk) op de gloednieuwe padelbanen op het Recreatie-eiland van Cergy-Pontoise.

Toekomstige Ontwikkelingen

Om het hele jaar door te kunnen spelen ongeacht de weersomstandigheden, zijn er plannen in ontwikkeling om de banen overdekt te maken. Dit ambitieuze ontwikkelingsproject staat gepland voor voltooiing in 2025 en verstevigt de positie van padel als topsport in de regio. De aankondiging van deze toekomstplannen heeft enorme opwinding gegenereerd onder de padelgemeenschap, die uitkijkt naar de verbeterde speelervaring die deze upgrade zal bieden.

Groeiende Populariteit

Padel heeft snel aan populariteit gewonnen en heeft zijn plaats gevestigd in Val-d’Oise. De strategische conversie van traditionele tennisbanen naar padelbanen en de voortdurende inspanningen van lokale clubs en autoriteiten hebben bijgedragen aan het opmerkelijke succes van de sport. Terwijl de populariteit van padel blijft groeien, omarmen de inwoners van de regio en sportliefhebbers enthousiast deze spannende en dynamische sport, waardoor deze een mooie toekomst tegemoet gaat in Val-d’Oise.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray: Een pleidooi voor gelijkheid en duurzaamheid in het professionele tennis
Teleurstellende nederlaag voor Fernando Belasteguin en Lucho Capra bij Premier Padel Riyadh P1
Iga Swiatek verslagen door qualifier Anna Kalinskaya in Dubai halve finales
Stefanos Tsitsipas biedt hulp aan na orkaan Otis in Mexicaanse Open
Outsiders in Topvorm bij het Begin van het Seizoen in Premier Padel Riyadh P1