Padel groeit in populariteit over de hele wereld

Padel Nieuws

Products You May Like

In een recent rapport van Monitor Deloitte worden de drie belangrijkste regio’s waar padel terrein wint belicht: Europa, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Met name in Europa zijn er meer dan 2.000 padelbanen, waarvan alleen al Frankrijk goed is voor meer dan 1.500. Dit komt neer op ongeveer 9,1 banen per miljoen inwoners in de regio. In de loop der jaren is het aantal banen met 29% gestegen, dankzij verschillende initiatieven en maatregelen om de sport te promoten. Een opmerkelijk voorbeeld is Padel United, de grootste clubexploitant in de Scandinavische regio, die financieringsmogelijkheden biedt voor individuen die al grond bezitten en een padelclub willen oprichten. Bovendien heeft Frankrijk het ANS-plan, dat financiële steun biedt voor ongeveer 500 sportvelden die aan padel zijn gewijd. Ook Duitsland heeft zich aangesloten bij de padelbeweging, waarbij de Tennisfederatie begin 2022 de German Padel Tower (GPT) heeft gelanceerd.

Groei van padel in de Verenigde Staten

In januari 2023 telde de Verenigde Staten 180 padelbanen, wat neerkomt op 0,5 banen per miljoen inwoners. Hoewel dit cijfer misschien onbelangrijk lijkt, vertegenwoordigt het een zesvoudige toename sinds 2020. Deze exponentiële groei is indicatief voor het streven van het land om de sport te ontwikkelen. Marcos del Pilar, president van de United States Padel Association (USPA), gelooft dat “het potentieel in de Verenigde Staten enorm is” en verwacht in de nabije toekomst meer dan 30.000 banen en miljoenen spelers te bereiken. Deze populariteit heeft de aandacht getrokken van grote investeerders. Yankee Global Enterprises, de eigenaren van de New York Yankees-franchise, hebben onlangs hun investering in het A1 Padel-circuit aangekondigd. Ze streven ernaar om als strategische partner te dienen bij het verhogen van de sport en het vergroten van de bekendheid van het A1 Padel-merk, met name in de Verenigde Staten.

Groei van padel in het Midden-Oosten

In januari 2023 waren er ongeveer 1.850 padelbanen in het Midden-Oosten, wat neerkomt op 35 banen per miljoen inwoners. Deze regio heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt, met een opmerkelijke toename van 113% in het aantal banen sinds 2016. De populariteit kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de actieve betrokkenheid van Qatarese investeerders op de sportmarkt en de organisatie van de Padel World Championships in Dubai, waar ’s werelds beste spelers te zien zijn. Bovendien heeft Koeweit recentelijk padel omarmd, waardoor het de aandacht van kinderen en tieners krijgt. De aantrekkingskracht van de sport op jongere generaties heeft een cruciale rol gespeeld in de snelle groei van de sport in het land. Met de aanwezigheid van wereldwijde evenementen en toenemende interesse van zowel investeerders als de algemene bevolking, staat het Midden-Oosten op het punt om een ​​prominente hub voor padel te worden in de komende jaren.

Toekomst van padel

Volgens de prognoses van Deloitte Monitor zal de groei van padel naar verwachting doorgaan in de komende jaren, met name in deze opkomende regio’s. Deze regio’s bieden aanzienlijk potentieel voor vooruitgang en stellen een geschat jaarlijks groeipercentage van 22% in termen van nieuwe banen wereldwijd mogelijk. Het doel is om tegen de toekomst in totaal 85.000 banen te bereiken. De wereldwijde populariteit van padel neemt onmiskenbaar toe en de sport trekt de aandacht van zowel spelers als investeerders over de continenten heen. Naarmate meer landen het potentieel van padel erkennen, groeit het momentum om de sport verder te promoten en te ontwikkelen. Met zijn unieke mix van tennis, squash en racquetball biedt padel een spannende en toegankelijke ervaring voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Of het nu in Europa, de Verenigde Staten of het Midden-Oosten is, de toekomst van padel ziet er rooskleurig en veelbelovend uit.

Products You May Like

Articles You May Like

Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster op weg naar grootsheid
De HEAD Motion Pro BOA® schoen: innovatie in padel
Frans succes in het FIP Platinum Sardinië toernooi
Teleurstelling voor Franse spelers tijdens FIP Platinum Sardegna Toernooi
French Players Shine in FIP Platinum Sardegna Qualifiers