Opkomende Ster Louise Bahurel In De Wereld Van Padel

Interviews, Padel Nieuws, Padel Toernooien

Op zo’n jonge leeftijd heeft Louise Bahurel al naam gemaakt in de wereld van padel. Het behalen van de titel Frans juniorkampioen is slechts het begin van haar veelbelovende carrière. Recentelijk bereikte ze samen met haar partner, Mélissa Martin, de halve finales van het Franse Seniorenkampioenschap 2023. In dit artikel duiken we in Bahurel’s reis, haar trainingsroutine en haar aspiraties voor de toekomst.

Partnerschap Met Mélissa Martin

Toen haar gevraagd werd naar haar partnerschap met Mélissa Martin, uitte Bahurel haar geluk en dankbaarheid. Ze beschouwt het als een voorrecht om een bericht te ontvangen van een speler van Martin’s kaliber. Aanvankelijk aarzelde Bahurel om van kant te wisselen op het veld, maar stemde uiteindelijk in met het verzoek van Martin, een gebaar dat ze zowel vriendelijk als gastvrij vond. Na verloop van tijd is hun partnerschap geëvolueerd, waardoor ze elkaars spel beter begrijpen. Deze verbetering was duidelijk te zien in hun derde plaats op het Franse Kampioenschap, wat ongetwijfeld een positieve uitkomst was voor Bahurel.

Bahurel speelt altijd al samen met ervaren spelers, te beginnen met Camille Martinet en later Alisson Carré. Deze blootstelling aan meer ervaren spelers heeft haar comfortabel gemaakt en onverschrokken om naast iedereen te spelen. Haar verlangen om te leren en te groeien als speler drijft haar, en ze onderhoudt een positieve mindset die haar in staat stelt elke uitdaging aan te gaan. Het partnerschap met Mélissa Martin was daarop geen uitzondering. Bahurel concentreerde zich erop om hun combinatie te laten werken, overwon onzekerheden en bloeide uiteindelijk op als een team.

Ondanks haar drukke schema als middelbare scholier slaagt Bahurel erin om ijverig te trainen. Twee keer per week traint ze in Annecy met haar voormalige tenniscoach, Philipe Lucca. Deze sessies omvatten ook spelen met Basile Baud en Alexis Poireau-Dauvier, beide getalenteerde jonge spelers uit Annecy. Het voordeel van deze trainingssessies is de nadruk op collectieve tactieken, waardoor Bahurel zowel individuele vaardigheden als teamwork kan verbeteren. Daarnaast traint ze eenmaal per week in Lyon met François Authier, waarbij de focus ligt op technische herhaling. Bahurel gelooft in voortdurende verbetering en werkt aan alle aspecten van haar spel.

Bahurel beschouwt haar vastberadenheid en intensiteit op de baan als haar grootste krachten. Ze straalt een winnaarsmentaliteit uit en blinkt uit in verdedigend spel, waarbij ze ramen en stuiters in haar voordeel gebruikt. Ze erkent echter dat ze moet werken aan meer agressie en zichzelf meer naar voren projecteren. Fysiek gezien erkent ze dat er ruimte is voor verbetering, aangezien het behouden van een consistente trainingsroutine uitdagend wordt met haar academische verplichtingen.

Bahurel kijkt op naar Bea Gonzalez en bewondert haar creativiteit en veelzijdigheid. Ze gelooft dat Gonzalez alle vaardigheden bezit die nodig zijn om uit te blinken in de sport. Aan de andere kant is ze ook dol op Marta Ortega vanwege haar discipline en toewijding. Bahurel betreurt de scheiding van Ortega en Gonzalez als een gemiste kans voor de padelgemeenschap. Bahurel heeft haar zinnen gezet op het behalen van haar baccalaureaat, met als toegevoegde doel het behalen van een onderscheiding. Reflecterend op haar waarden en de belangrijkheid die haar ouders hechten aan onderwijs, geeft ze prioriteit aan haar academische progressie. Tegelijkertijd wil Bahurel zich onderdompelen in de wereld van padel en overweegt ze om naar Spanje te verhuizen om de sport intensiever te beoefenen. Ze overweegt haar studie te combineren met haar sportcarrière, zelfs als dit betekent dat ze langer over haar studie zal doen. Deze aanpak zou haar een gevoel van zekerheid en flexibiliteit bieden om de onzekerheden die inherent zijn aan het nastreven van een professionele padelcarrière het hoofd te bieden.

Terwijl Louise Bahurel zowel persoonlijk als professioneel blijft groeien, wacht de Franse padelgemeenschap vol spanning op haar toekomstige prestaties. Met haar vastberadenheid, toewijding en positieve instelling is ze zonder twijfel een inspirerende opkomende ster in de wereld van padel.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende Wedstrijd tussen Jairo Bautista en Thomas Leygue en Ferran Insa
Historiese Barcelona Master Final bied spannende geleentheid vir spelers van World Padel Tour
Jonge tennissterren zoals Holger Rune, Carlos Alcaraz en Jannik Sinner dagen Djokovic uit
Rafael Nadal kondigt zijn terugkeer naar het tennis aan op het Brisbane International toernooi
De beste deals voor tweedehands skihellingen