Opkomende ster Isaac Huysveld: een rijzende naam in de wereld van Padel

Interviews, Padel Internationaal, Padel Nieuws

Op slechts 17-jarige leeftijd heeft Isaac Huysveld al naam gemaakt in de wereld van Padel. Afkomstig uit België, staat hij momenteel op de 460e plaats internationaal en wordt hij beschouwd als een van de grootste hoop van het land voor deze sport. In 2020 sloot Huysveld zich aan bij Team Nox en heeft hij getraind aan de Nox Academy onder begeleiding van Pablo Crosetti, een gerenommeerde trainer die heeft samengewerkt met top spelers zoals Agustin Tapia. In dit artikel duiken we in de reis van dit jonge talent en zijn aspiraties voor de toekomst.

Isaac Huysveld’s avontuur in Padel begon in 2019 toen zijn tennisleraar hem introduceerde in de sport. Voorheen blonk hij uit in tennis en behaalde zelfs een top 3 positie in zijn categorie in België, maar toen zijn coach een extra speler nodig had voor een interclub wedstrijd besloot Huysveld Padel eens te proberen. Hij werd meteen verliefd op deze sport en besefte dat zijn interesse in tennis aan het vervagen was. De doorbraak van Huysveld kwam tijdens het Junior Wereldkampioenschap in Castellon in 2019, waar hij de unieke dynamiek ontdekte van het spelen in een twee-tegen-twee format. Het teamaspect en de sensatie van het spelen naast een partner raakten hem diep, wat ertoe leidde dat hij zich volledig toelegde op Padel.

Sinds Huysveld zich heeft aangesloten bij Team Nox en de Nox Academy, heeft hij aanzienlijke groei gezien in zijn spel. Zijn meest opmerkelijke prestatie was het bereiken van de halve finales van een FIP-toernooi in België. Hij versloeg geduchte tegenstanders, waaronder het Franse duo Benjamin Grué en Maxime Forcin, evenals het Portugese nummer één duo, de Deus-broers. In de kwartfinales won hij van het als tweede geplaatste Belgische duo. Zijn reis werd echter gestopt door een sterk Spaans duo in de halve finales, ondanks het hebben van een matchpoint. Deze uitdagende ervaring testte hem mentaal, maar hij vond troost en steun bij zijn vader, die zijn constante metgezel en gids is. Met de onvoorwaardelijke steun en toewijding van zijn vader voelt Huysveld zich gezegend en erkent hij de rol die zijn vader speelt in zijn succes.

Als jonge atleet heeft Huysveld ambitieuze doelen voor zichzelf gesteld. Tegen het einde van 2024 streeft hij ernaar om door te breken in de top 200 van de FIP-ranking. Hoewel hij droomt van een plek in de top 100, begrijpt hij het belang van stap voor stap te werk gaan en zich eerst te richten op het bereiken van de mijlpaal van de top 200. Hij erkent dat het pad naar succes niet gemakkelijk is en hij van plan is om deel te nemen aan talloze FIP-evenementen, zoals FIP Rise en FIP Star-toernooien, om meer bekendheid te krijgen en zijn ranking te verbeteren. Huysveld erkent ook dat consistentie een gebied is waar hij aan moet werken, vooral wanneer hij geconfronteerd wordt met situaties onder hoge druk. Soms verliest hij zijn focus en wordt hij inconsistent tijdens wedstrijden, wat hij wil aanpakken tijdens zijn trainingen.

Eén van de belangrijkste obstakels waar Huysveld tegenaan loopt, is het financiële aspect van deelname aan toernooien. Aspirant-professionals hebben aanzienlijke financiële steun nodig om kosten zoals reizen, accommodatie en andere gerelateerde kosten te dekken. Huysveld en zijn team zijn actief op zoek naar sponsors om te helpen bij deze kosten, omdat het financieren van toernooien buitengewoon uitdagend kan zijn. Terwijl hij wel enkele sponsors heeft, erkent hij dat niets gratis is en de financiële last blijft bestaan. Het prijzengeld in de vroege rondes van FIP Tour-evenementen is minimaal, wat het moeilijk maakt om de kosten te dekken zonder een stabiel inkomen of financiële steun.

Kijkend naar de toekomst, ligt de directe focus van Huysveld op het Junior Wereldkampioenschap in Paraguay. Hij streeft ernaar om namens het Belgische team hun eerdere prestaties te verbeteren en een top-zes finish te behalen. In eerdere toernooien kwamen ze vroeg in het toernooi sterke concurrentie tegen, maar deze keer zijn ze vastbesloten om een succesvolle campagne te voeren. Huysveld wordt gedreven door de ultieme droom om deel te nemen aan het hoofdtoernooi van een World Padel Tour-toernooi en te strijden tegen de beste spelers op het professionele circuit. Dit doel dient als een constante inspiratie en drijft zijn toewijding aan de sport.

Isaac Huysveld heeft zichzelf bewezen als een rijzende ster in de wereld van Padel. Met zijn jonge leeftijd en onmiskenbaar talent staat hij op het punt om in de komende jaren grote stappen te zetten. Ondanks de uitdagingen, zowel op als buiten de baan, zullen zijn vastberadenheid, ondersteuningssysteem en onwrikbare passie voor de sport hem ongetwijfeld vooruitstuwen. Terwijl hij zijn vaardigheden blijft ontwikkelen en ervaring opdoet, is het slechts een kwestie van tijd voordat we de naam van Huysveld zien tussen de elite in de internationale Padel-scene.

Products You May Like

Articles You May Like

De stijgende populariteit van padel leidt tot toenemende geluidsoverlast
De spannende strijd om de top van de wereld padel rankings
De opwindende nieuwe Radical-reeks transformeert de wereld van padel
Tennislegende Boris Becker heeft hoge verwachtingen van opkomende ster Jannik Sinner in het jaar 2024
Sergio Arribas: Een Verslaving aan Padel