Novak Djokovic’s ouders verschillen van mening over toekomst van zijn tenniscarrière

ATP, Novak Djokovic, Tennis Nieuws

Products You May Like

Novak Djokovic heeft onlangs verklaard dat hij nog steeds gemotiveerd is om professioneel tennis te blijven spelen, maar zijn ouders lijken minder enthousiast over die beslissing. Djokovic heeft net zijn eerste wedstrijd op Wimbledon verloren sinds 2017 en sprak voorafgaand aan The Championships over zijn voortdurende verlangen naar meer geschiedenis.

“Natuurlijk is de reis nog niet voorbij”, zei Djokovic. “Ik voel, weet je, als ik Slams win, waarom zou ik dan zelfs denken aan het beëindigen van de carrière die al 20 jaar aan de gang is. Dus ik voel me nog steeds gemotiveerd, ik voel me nog steeds geïnspireerd om het beste tennis te spelen op deze toernooien, vooral de Grand Slams. Dat zijn degenen die het meest tellen in de geschiedenis van onze sport.”

Ouders van Djokovic hebben andere visies

In een nieuwe documentaire, Novak Djokovic – Untold Stories, hebben zijn ouders een andere visie dan hun zoon over hoelang hij moet blijven spelen. Zijn moeder Dijana Djokovic zei: “Het is helemaal aan hem. Wat mij betreft, kan hij nu met pensioen gaan – hij heeft alles gewonnen.” Zijn vader, Srdjan Djokovic, heeft blijkbaar een specifieker idee over hoelang hij wil dat zijn zoon doorgaat op de ATP Tour. “Wat mijn wensen voor hem betreft, heeft hij die al zeven/acht jaar geleden vervuld”, beweerde Srdjan. “De rest is een geweldige bonus. Tennis is slechts een segment van zijn leven, niet zijn hele leven. Ik verwacht dat hij ook erkend zal worden voor de dingen die hij zal doen nadat zijn carrière is beëindigd, nadat hij de tenniswereld heeft verlaten, wat ik hoop dat volgend jaar zal gebeuren. En dat Novak langzaam maar zeker… het is niet het einde, maar laten we zeggen over anderhalf jaar.”

Hij vervolgde: “Mijn wens als vader – ik denk al een tijdje dat hij had moeten stoppen met dit extreem moeilijke werk. Het is fysiek en mentaal uitdagend en erg veeleisend – met hem die zichzelf 30 jaar lang volledig heeft toegewijd en zijn voet niet van het gaspedaal heeft gehaald, is er niet veel tijd voor andere dingen in het leven.”

Er zijn echter nog geen tekenen dat Djokovic het bijltje erbij neergooit, aangezien de 36-jarige zich voorbereidt op zijn eerste US Open in twee jaar. Terwijl de ouders van Novak Djokovic praten over zijn mogelijke pensioen, hebben wij bij Tennishead teruggeblikt op de ongelooflijke carrière van de Serviër tot nu toe:

Hoogste ranking: Nr. 1 (389 weken)

ATP-titels: 94

Grand Slam-titels: 23

ATP Masters 1000-titels: 38

Olympische medailles: 1 (Bronzen medaille – 2008)

ATP Finals-titels: 6 (2008, 2012, 2013, 2014, 2015 & 2022)

Products You May Like

Articles You May Like

The Impact of Extreme Heat on Padel Tournaments
The Impact of Club Attendance on Padel Gamers: Insights from the Playtomic Report
Timeo Fonteny en Yoan Boronad over hun Padel-overwinning
Exciting Tennis Tournaments Around the Globe
Entrepreneur Fabrice Pastor’s Vision: Building a Padel Stadium in Seville