Novak Djokovic’s Defiant Response and New Coach Nenad Zimonjic

ATP, Novak Djokovic, Tennis Nieuws

Products You May Like

Novak Djokovic heeft een uitdagende reactie gegeven toen hem werd gevraagd of hij bang is voor spelers uit een bepaald land, terwijl hij de situatie met zijn nieuwe coach Nenad Zimonjic onthult. Djokovic won zijn openingsronde wedstrijd op de Monte Carlo Masters met 6-1 6-2 tegen de nummer 41 van de wereld, Roman Safiullin.

Het was de eerste wedstrijd van de Serviër sinds hij had gebroken met zijn coach Goran Ivanisevic, en Djokovic werkt nu samen met voormalig dubbelpartner en landgenoot Zimonjic. De 36-jarige sprak over hoe deze nieuwe samenwerking verloopt na zijn eerste overwinning van het gravelseizoen, “Ik denk dat de twee, drie weken training die ik heb gehad vruchten afwerpt. Een heel goede trainingsperiode met Zimonjic en het team. We hebben veel tijd besteed aan nadenken over het spel, de beweging en dingen die niet werkten voor mij in de eerste paar toernooien van dit jaar die ik speelde. Het is een geweldige start, maar laten we niet te ver vooruit kijken en de verwachtingen niet te hoog leggen.”

Djokovic verloor zijn eerste wedstrijd op de Australian Open sinds 2018 eerder dit jaar van de uiteindelijke kampioen Jannik Sinner, met de andere nederlaag van de nummer 1 van de wereld dit seizoen tegen een andere Italiaan, Luca Nardi, in Indian Wells. Vorig jaar op de Monte Carlo Masters verloor Djokovic in de derde ronde van Lorenzo Musetti en zal dit jaar dezelfde tegenstander treffen.

In zijn persconferentie werd Djokovic gevraagd of hij angst heeft om tegen spelers uit Italië te spelen, waarop hij antwoordde: “Ik ben voor niets en niemand bang.” De 24-voudig Grand Slam-kampioen vervolgde: “Hij [Musetti] is een van de meest getalenteerde spelers op gravel met een prachtige eenhandige backhand. Hij is zeer atletisch. Hij kan veel geweldige dingen doen. Hij is een van de meest veelbelovende jonge spelers niet alleen uit Italië maar over het algemeen voor de wereld. Ik vind dat ik mijn eerste wedstrijd dit jaar beter heb gespeeld dan de eerste wedstrijd vorig jaar. Ik voel me veel meer klaar. Ik hoop dat ik mijn beste spel kan laten zien.”

Djokovic zal morgen in Monte Carlo wraak proberen te nemen op Musetti en hem proberen te verslaan, in een poging om voor het eerst sinds 2019 de kwartfinales van het toernooi te bereiken. Als er iets is, zal het feit dat Lorenzo Musetti Djokovic vorig jaar in Monte Carlo op exact hetzelfde moment heeft verslagen waarschijnlijk meer vuur in de buik van de nummer 1 van de wereld aanwakkeren – vooral na zo’n indrukwekkende prestatie tegen Roman Safiullin.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray geconfronteerd met blessure voor Wimbledon
Triay/Fernandez vs Llaguno/Sainz: Voorbeschouwing op de kwartfinales van het Premier Padel Italy Major
Taylor Fritz bespreekt Novak Djokovic’s knieblessure
Analyse van gemiddeld aantal gespeelde punten per wedstrijd in padeltoernooien
The Importance of Sportsmanship and Etiquette in Padel