Novak Djokovic trekt zich terug uit Madrid Open

ATP, Novak Djokovic, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Novak Djokovic heeft zich teruggetrokken uit de Madrid Open, waarbij de 24-voudig Grand Slam-kampioen ervoor heeft gekozen om het ATP Masters 1000-toernooi voor het tweede achtereenvolgende jaar over te slaan.

Djokovic begon zijn gravelseizoen bij de Monte Carlo Masters, waar de wereldranglijstaanvoerder zijn beste resultaat op het toernooi behaalde sinds 2015 door de halve finales te bereiken voordat hij verloor van Casper Ruud.

Djokovic stond bovenaan de inschrijvingslijst voor de Madrid Open, maar het is nu onthuld dat hij het evenement zal overslaan. Vorig jaar was het een vergelijkbare situatie voor Djokovic, die sinds 2021 niet meer heeft deelgenomen aan het toernooi toen hij de halve finales bereikte.

Djokovic is een drievoudig kampioen in de Spaanse hoofdstad, met alleen Rafael Nadal die meer titels heeft gewonnen dan hij op het toernooi, maar heeft slechts een keer meegedaan aan het evenement in de afgelopen vijf jaar. Als gevolg hiervan zal de 36-jarige worden vervangen door de Fransman Luca Van Assche en zal Jannik Sinner nu de eerste geplaatste speler worden wanneer de loting morgen plaatsvindt.

Djokovic staat gepland om te concurreren bij de Italiaanse Open, die zal beginnen op woensdag 8 mei. Gezien het feit dat Madrid heel andere omstandigheden heeft dan Roland Garros, waar Djokovic zijn zinnen op het winnen heeft gezet, is het niet bijzonder verontrustend dat hij zich terugtrekt en wordt verwacht dat hij zal terugkeren in Rome, waar de omstandigheden meer vergelijkbaar zijn met het belangrijke toernooi in Parijs.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray’s strijd met rugproblemen en onzekerheid over Wimbledon
Paquito Navarro en Juan LeBron in actie op het Italy Major-toernooi
Dan Evans: Blessure zet zijn deelname aan Wimbledon en de Olympische Spelen op het spel
Alles wat je moet weten over het Eastbourne International toernooi
Pablo Lima en zijn carrière in Padel