Novak Djokovic op veilige wijze door naar de derde ronde van de US Open

ATP, Novak Djokovic, Tennis Nieuws, US Open

Novak Djokovic is veilig door naar de derde ronde van de US Open voor de 16e keer, maar de Serviër lijkt nog steeds te geloven dat er ruimte is voor verbetering naarmate het toernooi vordert. Djokovic versloeg Bernabe Zapata Miralles met 6-4 6-1 6-1 in iets meer dan twee uur en beschreef zijn overwinning als een ‘zware wedstrijd’. “Het was een zware wedstrijd, vooral in de eerste set met de omstandigheden. Op het hardcourt voel je het meer”, beweerde Djokovic. “Ik denk dat dat komt doordat de hitte wordt opgenomen in het oppervlak. Maar het geldt voor beide spelers en je moet het accepteren. “Hij voegde eraan toe: “Ik begon de wedstrijd niet erg goed, maar in de tweede en derde set was ik een paar niveaus hoger. Ik ben erg tevreden met hoe ik de wedstrijd heb afgesloten.”

Naarmate Djokovic verder komt in zijn carrière, sprak hij over de verschillende manieren waarop zijn lichaam reageert op het concurreren: “Het is een beetje anders dan 10 jaar geleden. Mijn lichaam reageert tegenwoordig iets anders. “Maar het goede aan Grand Slam-toernooien is dat we een dag tussen wedstrijden hebben. Genoeg tijd om te herstellen en te werken aan bepaalde aspecten van je spel. Ik heb het gevoel dat ik beter kan spelen.”

Ondanks dat hij toegeeft dat zijn lichaam op 36-jarige leeftijd anders aanvoelt, onthult Djokovic dat zijn motivatie nog steeds even sterk is: “Op 36-jarige leeftijd en na 20 jaar naar New York te zijn gekomen, heb ik nog steeds de honger en het verlangen om mijn beste tennis op deze baan te spelen.”

Djokovic gaat nu verder naar de derde ronde, waar hij zijn landgenoot Laslo Djere zal spelen, die hij in hun enige eerdere ontmoeting heeft verslagen. Djokovic heeft tot nu toe comfortabel door de rondes bewogen, maar dat is niet het geval geweest voor sommige andere geplaatste spelers, waarvan slechts zeven van de mogelijke 16 tot nu toe de derde ronde hebben bereikt. Dit lijkt het toernooi open te breken voor de 23-voudig Grand Slam-kampioen. Hier is een mogelijke route voor Djokovic op de US Open (gebaseerd op ranking):

– Eerste ronde: wint van Alexandre Muller met 6-0 6-2 6-3
– Tweede ronde: wint van Bernabe Zapata Miralles met 6-4 6-1 6-1
– Derde ronde: tegen Laslo Djere (32)
– Vierde ronde: tegen Borna Gojo
– Kwartfinale: tegen Taylor Fritz (9)
– Halve finale: tegen Frances Tiafoe (10)
– Finale: tegen Carlos Alcaraz (1)

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray ends losing streak with victory at Qatar Open
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst
Alejandro Galan: De stijging van een padel talent
Ivo Karlovic kondigt zijn pensioen aan