Novak Djokovic Named ‘Sportsman of the Year’ at Laureus Sports Awards for Fifth Time

ATP, Novak Djokovic, Rafa Nadal, Roger Federer, Tennis Nieuws

Products You May Like

Novak Djokovic heeft zijn rivaal Roger Federer geëvenaard nadat hij voor de vijfde keer tot ‘Sportsman of the Year’ is benoemd tijdens de Laureus Sports Awards.

Djokovic was onder de vele andere grote sportnamen aanwezig bij de 25e jaarlijkse Laureus Sports Awards in Madrid, waaronder de gepensioneerde Olympische sprinter Usain Bolt en voetballer Jude Bellingham. Ook waren Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Alex de Minaur en de Britse Nummer 1 Katie Boulter in het huis aanwezig.

Djokovic verwees in zijn toespraak naar de kracht van de Laureus Sports Awards: “Ik ben werkelijk gezegend om onder sportgrootheden te zijn als winnaar, maar ook als supporter en bewonderaar van Laureus Sport for Good, omdat ik ook geloof in de kracht van sport om een verschil te maken in de wereld.”

Naast Djokovic ontving Nadal ook een Laureus Award, hij kreeg de ‘Laureus Sport for Good Award’ vanwege het werk dat zijn stichting heeft gedaan om meer dan 1.000 kwetsbare jongeren in Spanje en India te helpen. Diede de Groot, een recordhouder met 39 Grand Slam-titels in rolstoeltennis, werd geëerd als de ‘Sportsperson of the Year with a Disability’.

Het is een ongelooflijke prestatie om één Laureus Sport Award te winnen gezien het aantal verschillende sporters waartegen je concurreert, maar om er vijf te winnen is verbazingwekkend. Toch is het moeilijk om te betogen dat Djokovic het niet verdient, na slechts één Grand Slam-wedstrijd te hebben verloren vorig jaar in een vijfsetter tegen Carlos Alcaraz in de Wimbledon-finale.

Products You May Like

Articles You May Like

Spanjaards-Argentijnse duo verrast op Betclic Bordeaux Premier Padel
Carlos Alcaraz: Een opkomende tennisster
Unieke Gebeurtenis in Bordeaux P2 Kwalificatiewedstrijd
Maak een “par 4” op een lob in Padel: een zeldzame beweging
De discussie over P2 in de wereld van Padel