Novak Djokovic: Motivatie voor Toernooien Wordt Uitdagend

ATP, Novak Djokovic, Rafa Nadal, Roland Garros, Tennis Nieuws

Products You May Like

Novak Djokovic heeft toegegeven dat het steeds uitdagender wordt om zichzelf te motiveren voor toernooien, waarbij de wereld nummer 1 terugblikt op zijn rivaliteit met Rafael Nadal. Djokovic ging gisteren door naar de derde ronde van Roland Garros, nadat de verdedigend kampioen Roberto Carballes Baena met 6-4 6-1 6-2 versloeg. In zijn persconferentie na de wedstrijd werd Djokovic gevraagd naar zijn toewijding aan de sport op 37-jarige leeftijd, waarop hij een zeer eerlijk antwoord gaf. “Het wordt voor mij een beetje uitdagender om mezelf bij elk toernooi echt naar de top te duwen,” onthulde Djokovic. “Ik heb constant geworsteld met motivatie om altijd die motivatie te hebben die ik al meer dan 20 jaar heb voor professioneel tennis. Ik weet dat het moment komt dat ik gewoon weken ga hebben waarin ik moeite heb om mezelf te pushen of te leveren wat er moet worden geleverd.”

De 24-voudig Grand Slam winnaar voegde eraan toe: “Mijn toewijding aan training is niet afgenomen. Ik richt me vrijwel alleen op Grand Slams en de Olympische Spelen dit jaar, en speel voor mijn land.” Djokovic heeft een relatief langzame start van het seizoen gehad, waarbij hij nog geen enkele finale heeft bereikt en Roland Garros pas zijn zevende toernooi van het jaar is. Vervolgens werd Djokovic gevraagd naar zijn rivaliteit met Rafael Nadal, nadat de Spanjaard op maandag mogelijk zijn laatste wedstrijd van zijn carrière op Roland Garros speelde. “Hij is de grootste rivaal die ik ooit heb gehad,” beweerde Djokovic. “Wedstrijden tegen hem op gravel hebben me zo gefrustreerd in mijn carrière, maar hebben me ook een betere speler gemaakt, hebben me laten begrijpen wat nodig is om te proberen hem te overtreffen; proberen minstens een of twee keer Roland-Garros te winnen.”

“Het is de hoogste berg die ik moet beklimmen om Roland Garros te winnen, vooral vanwege Nadal, omdat ik altijd tegen hem moet winnen om de titel te behalen. We hebben hier echt fantastische wedstrijden gehad.” Djokovic gaat nu door naar zijn derde ronde wedstrijd tegen de 30e geplaatste Lorenzo Musetti, die morgen in Parijs zal plaatsvinden. Het leek zeker een overtuigender optreden van Novak Djokovic, die er tijdens de eerste helft van het seizoen 2024 niet helemaal zichzelf heeft uitgezien. Dat gezegd hebbende, er is nog een lange weg te gaan in het toernooi, met Lorenzo Musetti een zeer moeilijke uitdaging op elke gravelbaan. Djokovic heeft gelijk wanneer hij praat over Rafael Nadal, aangezien mensen misschien beweren dat ze elkaar hebben verhinderd meer titels te winnen, maar ze hebben elkaar ook geholpen beter te worden.

Products You May Like

Articles You May Like

Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties
Emma Raducanu bereikt eerste kwartfinale op gras bij Nottingham Open
Andy Murray worstelt in het grasseizoen
Spannende wedstrijd voor Thomas Leygue en Aris Patiniotis in het Bordeaux Padel Tournament
De discussie over P2 in de wereld van Padel