Novak Djokovic keert terug naar de US Open met een overwinning en zal terugkeren naar de nummer 1 van de wereld

ATP, Carlos Alcaraz, Novak Djokovic, Tennis Nieuws, US Open

Novak Djokovic is teruggekeerd naar de US Open met een overwinning op Alexandre Muller, 6-0 6-2 6-3, in een wedstrijd van 96 minuten die begon na 23:00 uur lokale tijd. Door deze overwinning heeft Djokovic ervoor gezorgd dat hij na afloop van het toernooi weer de nummer 1 van de wereld zal worden.

Ondanks het late tijdstip van de wedstrijd was de 23-voudig Grand Slam-kampioen blij en enthousiast na zijn eerste overwinning op het Arthur Ashe Stadium sinds de halve finale van 2021. “Ik wist dat het laat zou worden voor mij, een late start van de wedstrijd. Desondanks had ik er zin in om de baan op te gaan”, zei Djokovic. Hij vervolgde: “Het maakte me niet uit dat ik na middernacht begon, omdat ik al een paar jaar uitkeek naar dit moment, om op het grootste stadion in onze sport te staan, het luidste stadion in onze sport, een avondsessie spelen. Iedereen weet in het tennis dat avondsessies op Arthur Ashe de meest opwindende, leuke, luide en energieke sessies zijn die je kunt hebben in de tenniswereld.”

De 36-jarige Djokovic miste vorig jaar de editie van de US Open vanwege zijn vaccinatiestatus voor Covid-19 en leek geen enkele moeite te hebben toen hij speelde wat hij omschreef als ‘uitstekend tennis’ tegen de Fransman. “Het was een geweldige vreugde om de baan op te stappen,” zei Djokovic. “Ik denk dat de prestatie van vanavond laat zien hoe ik me voelde, met name in de eerste twee sets. Het was bijna foutloos tennis, perfecte eerste set.” “Ik had waarschijnlijk het antwoord op elke slag die hij in zijn boek had. Over het algemeen ben ik zeer, zeer tevreden met hoe ik me voel, met hoe ik speel. Hopelijk kan ik dat niveau vasthouden. Het is pas het begin van het toernooi, maar ik ben al tevreden over het niveau van tennis.”

Djokovic gaat door naar de tweede ronde

Djokovic gaat nu door naar de tweede ronde in New York, waar hij op woensdag voor het eerst zal spelen tegen Bernabe Zapata Miralles. Terwijl Djokovic bevestigt dat hij Carlos Alcaraz zal inhalen in de laatste update van hun afwisseling aan de top van de ATP-ranking, hebben wij bij Tennishead teruggekeken naar al Djokovic’s periodes als wereld nummer 1:

Huidig totaal aantal weken als nummer 1 van de wereld: 389 (Meeste in de geschiedenis)
4 juli 2011 (53 weken)
5 november 2022 (48 weken)
7 juli 2014 (122 weken)
5 november 2018 (52 weken)
3 februari 2020 (86 weken)
21 maart 2022 (12 weken)
30 januari 2023 (7 weken)
3 april 2023 (7 weken)
12 juni 2023 (2 weken)
11 september 2023 (Begint na de US Open van 2023)

Products You May Like

Articles You May Like

2024 A1 Seizoen Padel Geopend!
Carlos Alcaraz: Een Tegenslag bij de Rio Open
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Preview van het Premier Padel-seizoen 2024
The Most Common Injuries Among Amateur Padel Players