Novak Djokovic bereikt kwartfinale van de Monte Carlo Masters en vestigt opnieuw een record

ATP, Novak Djokovic, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Products You May Like

Novak Djokovic heeft zijn rivaal Rafael Nadal overtroffen door nog een ander record te behalen, nadat hij zijn eerste kwartfinale van de Monte Carlo Masters sinds 2019 had bereikt. Djokovic nam wraak op Lorenzo Musetti, door de Italiaan in rechte sets te verslaan nadat hij een jaar eerder van dezelfde speler had verloren. Hoewel het een overwinning in rechte sets was voor Djokovic, leek het niet altijd eenvoudig, aangezien de Serviër een achterstand moest inhalen in de eerste set en leek te trillen bij het wisselen van kanten. De 24-voudig Grand Slam-kampioen besprak deze zorgen na de wedstrijd, “Plezier in het lijden, denk ik. Dat is wat klei je geeft.” Djokovic, die de zelfbenoemde ASICS Court FF3 Novak-schoenen draagt, ging verder tijdens de persconferentie, “Nou, ik moet zeggen dat ik me op sommige momenten van de wedstrijd vandaag fysiek echt niet goed voelde. Maar dat hoort ook bij de eerste paar wedstrijden op klei. Weet je, als je tegen iemand speelt zo sterk als Musetti, waar je je overwinning moet verdienen, fysiek heel hard moet werken, is het behoorlijk mogelijk dat het zal gebeuren dat je fysiek ergens tegen de muur loopt en je een manier omhoog moet vinden.” “Ja, maar ik slaagde erin een manier te vinden. Dat is wat het belangrijkst is. Ik ga door. Ik moet, zoals ik al zei, geloven dat het proces van training en alles wat ik met mijn team doe, me beloningen gaat opleveren.”

Na het verslaan van Musetti is Djokovic pas de tweede speler geworden die 10 kwartfinales heeft bereikt op de Monte Carlo Masters, naast de eerder genoemde Nadal. Als gevolg hiervan heeft Djokovic ook Nadal overtroffen als de speler met het hoogste winstpercentage bij ATP Masters 1000-evenementen. En de wereld nummer 1 is positief over zijn start van het gravelseizoen, “Ik voel de afgelopen dagen al geweldige dingen op de baan, en dat is wat het belangrijkst voor me is, dat ik op de goede weg ben. Parijs is waar ik de top wil bereiken wat betreft mijn spel en gevoel, dus ik voel me nu goed.” Djokovic zal vanmiddag proberen zijn eerste halve finale van de Monte Carlo Masters te bereiken, wanneer hij het opneemt tegen Alex de Minaur, een van de drie spelers die de 36-jarige in 2024 hebben verslagen.

Djokovic heeft geholpen bij het ontwerpen van de Court FF3 Novak in samenwerking met de Japanse trainersgigant, in de hoop ‘extreme bewegingen te ondersteunen om alle gebieden van de kleibaan te bestrijken’. Dit heeft onder meer geleid tot het gebruik van gespecialiseerde schoentechnologieën om de perfecte schoen voor de kleibaan te bieden, met TWISTRUSS en de MONO-SOCK als uitschieters. TWISTRUSS-technologie maakt het mogelijk om ‘sneller te bewegen zonder stabiliteit in gevaar te brengen vanwege de strategische plaatsing en het verminderde gewicht’. Terwijl de MONO-SOCK ‘een comfortabelere pasvorm garandeert en betere ondersteuning biedt voor extra stabiliteit’.

Products You May Like

Articles You May Like

Spannende strijd op de “Franse dag” bij Betclic Premier Padel Bordeaux
Rafael Nadal kiest ervoor Wimbledon over te slaan voor de Olympische Spelen in Parijs
Andy Murray worstelt in het grasseizoen
De comeback van Marta Marrero met Aranzazu Osoro
Wendy Barsotti en Ana Fernandez De Osso verliezen in de eerste ronde van de kwalificaties