Novak Djokovic behaalt eerste enkelspel overwinning in de Verenigde Staten sinds 2021

ATP, Novak Djokovic, Tennis Nieuws, Tennis Tournaments

Novak Djokovic heeft zijn eerste enkelspel overwinning in de Verenigde Staten sinds 2021 veiliggesteld, maar de Servische tennisster heeft toegegeven “gemengde gevoelens” te hebben over de manier waarop hij als winnaar naar voren kwam. De laatste keer dat Djokovic in de VS speelde was in de finale van de US Open 2021, waar hij er niet in slaagde de Calendar Slam te voltooien tegen Daniil Medvedev. Vanwege zijn Covid-19-vaccinatie status kon Djokovic niet deelnemen aan Amerikaanse toernooien. Echter, met een verandering in de wetgeving begin dit jaar, is de 23-voudig Grand Slam kampioen teruggekeerd naar de baan op de Cincinnati Masters.

Djokovic’s terugkeer naar de Amerikaanse tenniswereld is niet zonder hindernissen gegaan. Voorafgaand aan zijn enkelspel wedstrijd speelde hij samen met zijn landgenoot Nikola Cacic in het dubbelspel toernooi, alleen om in straight sets verslagen te worden door Jamie Murray en Michael Venus. Echter, in zijn openingswedstrijd tegen Alejandro Davidovich Fokina in het enkelspel, slaagde Djokovic erin om als winnaar naar voren te komen, zij het niet op de manier die hij had gehoopt. Na het winnen van de eerste set met 6-4 nam Fokina de moeilijke beslissing om zich terug te trekken uit de wedstrijd vanwege een blessure aan zijn onderrug.

Na de wedstrijd uitte Djokovic zijn tegenstrijdige gevoelens. Hij deelde: “Het zijn vanavond een beetje gemengde gevoelens. Ik mag Alejandro echt graag. We kunnen het goed met elkaar vinden buiten de baan. We trainen veel met elkaar in Spanje. Hij had een geweldige week vorige week, speelde halve finales, speelde veel wedstrijden, speelde gisteren.” Djokovic had sympathie voor Fokina en erkende de tol die een druk schema kan eisen van het lichaam van een atleet.

Hoewel Djokovic erkende dat het winnen van een set beter is dan niet spelen of verliezen, was hij zich er goed van bewust dat zijn prestaties beter hadden kunnen zijn. Hij gaf toe: “Ik schud vanavond een beetje het roest eraf. Ik voel dat ik altijd beter kan spelen. Hopelijk zal ik mijn spel verbeteren naarmate het toernooi vordert.” Met zijn zicht gericht op de derde ronde, bereidt Djokovic zich voor op een wedstrijd tegen Gael Monfils, een speler die veerkracht heeft getoond bij het overwinnen van voet- en polsblessures in het afgelopen jaar.

Vooruitzichten en uitdagingen

Hoewel Monfils een voormalige nummer 6 van de wereld is, is zijn onderlinge wedstrijdrecord tegen Djokovic niet in zijn voordeel. De twee spelers hebben 18 keer tegen elkaar gespeeld, waarbij Djokovic telkens als winnaar uit de bus kwam. Ondanks de aanzienlijk eenzijdige rivaliteit, toonde Djokovic bewondering voor de recente prestaties van Monfils en erkende hij de vastberadenheid van de Fransman om terug te komen van zijn blessureproblemen.

Mixed emotions en focus op verdere successen

De terugkeer van Novak Djokovic naar het enkelspel in de Verenigde Staten is gepaard gegaan met gemengde gevoelens. Terwijl hij zijn overwinning viert, hebben de omstandigheden rond de pensionering van zijn tegenstander invloed gehad op zijn algehele sentiment. Djokovic blijft gefocust op het verbeteren van zijn prestaties naarmate het toernooi vordert, met een veelbelovende wedstrijd tegen Gael Monfils in het vooruitzicht. De Servische tennisster erkent de veerkracht van Monfils en kijkt vol verwachting uit naar de uitdagingen die hem te wachten staan in zijn streven naar verdere successen op Amerikaanse bodem.

Products You May Like

Articles You May Like

De opkomst van Holger Rune: Een nieuw tijdperk in het Deense tennis
FIP Rise of Bourg-en-Bresse: Een opmerkelijk padeltoernooi met een emotioneel verhaal
Ontdek de Winter Wereld van Padel: Van de Franse Alpen tot de Spaanse Pyreneeën
Het Veranderende Padel Landschap: Mogelijke Nieuwe Partnerships Op Komst
Belangrijke adviezen om fysieke activiteit beter te beheren en blessures te voorkomen