Nieuwe padelcomplex onthuld door Forest Hill in Parijs

Interviews, Padel Nieuws

Michel Corbière, de voorzitter en oprichter van de Forest Hill Group, heeft onlangs een nieuw padelcomplex onthuld in hartje Parijs. Het complex, gelegen in het 15e arrondissement, beschikt over vijf ultramoderne panoramische banen, die elk twaalf meter hoog zijn. Deze spannende ontwikkeling getuigt van Corbière’s inzet om de sport voor iedereen toegankelijk te maken.

Corbières reis en de sociale dimensie van padel

Corbières kennismaking met de sportwereld begon op 65-jarige leeftijd, toen hij tennis ging spelen, een sport die destijds als elitair werd beschouwd. Echter, tijden zijn veranderd en Forest Hill heeft zich aangepast om het algemene publiek te bedienen. Corbière gelooft dat padel de sociale dimensie terugbrengt die tennis in de loop der jaren heeft verloren. Bij padel communiceren en strategiseren spelers als team, wat een gevoel van kameraadschap en samenhorigheid creëert dat doet denken aan de begindagen van tennis, toen Forest Hill vier decennia geleden werd opgericht.

In tegenstelling tot tennis is padel een sport die toegankelijk is voor individuen, ongeacht hun vaardigheidsniveau. Het niveauverschil tussen spelers is aanzienlijk kleiner, waardoor het een ideale sport is voor mensen van alle bekwaamheden. Volgens Corbière vereist padel snel denken en maakt het een slimme sport die atletische en intelligente personen aantrekt. Deze inclusieve aard van padel onderscheidt het van andere sporten en maakt het een populaire keuze onder mensen van alle achtergronden.

Als partner van Premier Padel staat Forest Hill aan het front van de padelrevolutie. De organisatie zal gedurende de week aanwezig zijn op Roland Garros, het gerenommeerde tennistoernooi, om het potentieel van de sport aan een breder publiek te tonen. Corbière gelooft er sterk in dat padel een veelbelovende toekomst heeft als grote sport, met name voor vrouwen en gezinnen. Het gemakkelijk te leren karakter van de sport en het directe plezier maken het een aantrekkelijke optie voor mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Padel als teambuilding-activiteit en versterking van de collegiale band

Corbière benadrukt dat bedrijven vaak motivatiesessies organiseren in het padelcomplex, drie keer per week. Een van de grootste voordelen van padel is dat iedereen direct plezier kan hebben, zonder speciale vaardigheden te vereisen. Dit aspect maakt het een uitstekende keuze voor teambuilding-activiteiten en oefeningen om de band tussen collega’s te versterken.

Toegankelijke en betaalbare padelervaring bij Forest Hill

Het padelcomplex van Forest Hill biedt een zorgeloze ervaring tegen een betaalbare prijs. De kosten per baan bedragen €60 per uur, of €15 per persoon per uur. Het complex zelf beslaat een oppervlakte van 2000 m² en beschikt over een kleine snackbar waar spelers na hun wedstrijden van kunnen genieten. Forest Hill heeft er altijd trots op gestaan ​​gezinnen en recreatieve spelers te bedienen, en de introductie van padel is een natuurlijke uitbreiding van hun toewijding aan deze waarden.

Onder leiding van Frédéric Rogez, verantwoordelijk voor racketsporten, lanceerde Forest Hill als eerste twee padelbanen in Marne-la-Coquette. Deze eerste banen werden zeer goed ontvangen, waardoor de organisatie besloot uit te breiden en het grootste padelcentrum van Frankrijk te ontwikkelen. Met in totaal 30 banen verspreid over drie Forest Hill-locaties heeft de organisatie tot doel de populariteit van de sport verder te bevorderen en te laten groeien.

Padel als een inclusieve sport voor familie, vrienden en vrouwen

De essentie van padel ligt in het vermogen om mensen samen te brengen en het gevoel van gemeenschap dat te vinden is in sportclubs nieuw leven in te blazen. Met de tijd heeft tennis een deel van deze clubsfeer verloren, maar padel biedt een verfrissende verandering. Door te spelen in een kleinere ruimte met vier spelers, zorgt padel voor constante communicatie, wat de band tussen spelers versterkt. Dit aspect resoneert met name bij gezinnen, vrienden en vrouwen, omdat het een unieke sportervaring biedt die zowel plezierig als inclusief is.

Michel Corbière blijft actief in tennis en padel

Op 81-jarige leeftijd speelt Michel Corbière nog steeds tennis en is hij enthousiast over zijn avontuur in padel. Met een vleugje humor kijkt hij uit naar deelname aan het Franse kampioenschap voor 80-plussers, wat zijn toewijding aan de sport en zijn verlangen om grenzen te blijven verleggen illustreert.

Padel: een sport voor iedereen met een veelbelovende toekomst

De opkomst van padel als een sport voor iedereen blijkt uit het baanbrekende initiatief van Forest Hill in Parijs. Met de toegankelijkheid, betaalbaarheid en het vermogen om verbindingen tussen spelers te bevorderen, wint padel snel aan populariteit. Naarmate meer mensen de opwinding van het spel ervaren, is het duidelijk dat padel een heldere en veelbelovende toekomst voor zich heeft.

Products You May Like

Articles You May Like

FIP Rise of Bourg-en-Bresse: Een opmerkelijk padeltoernooi met een emotioneel verhaal
De opkomst van Holger Rune: Een nieuw tijdperk in het Deense tennis
De spannende strijd om de top van de wereld padel rankings
Jonge tennissterren zoals Holger Rune, Carlos Alcaraz en Jannik Sinner dagen Djokovic uit
Fernando Belasteguin: De Iconische Figuur van Padel