Nieuwe Editie van het Greenweez Paris Major Premier Padel onthuld tijdens persconferentie

Padel Internationaal, Padel Nieuws, Padel Toernooien, Premier Padel
Afgelopen donderdag vond er een persconferentie plaats in Aubervilliers om de tweede editie van het Greenweez Paris Major Premier Padel te onthullen. Tijdens het evenement bespraken toernooidirecteur Arnaud Di Pasquale en FFT-president Gilles Moretton de nieuwtjes van het aankomende toernooi en de voortgang van padel binnen de federatie. De conferentie lichtte de introductie van een vrouwentafel en de initiatieven om de sport verder te ontwikkelen toe. Dit artikel heeft tot doel de belangrijkste punten die tijdens de persconferentie zijn besproken te analyseren en de toekomst van padel in Frankrijk te verkennen.
Arnaud Di Pasquale, de directeur van het Paris Major Premier Padel, bevestigde de deelname van vrouwen aan Roland-Garros, wat een belangrijke mijlpaal markeert voor de sport. Vorig jaar werden er inspanningen geleverd om de aanwezigheid van vrouwen op het toernooi te hebben ter vertegenwoordiging van padel. Nu neemt de Premier Padel het voortouw door een iets beperkter vrouwendraw van 48 paren te introduceren, terwijl de mannendraw bestaat uit 56 paren. Deze stap is in lijn met het doel van de International Padel Federation om een vrouwentafel voor toekomstige toernooien op te zetten.
De introductie van een vrouwentafel gaat ook gepaard met een verhoging van het prijzengeld, dat nu meer dan één miljoen euro bedraagt. Dit benadrukt het streven van de federatie naar het bevorderen van gendergelijkheid en het bieden van gelijke kansen aan zowel mannelijke als vrouwelijke padelspelers.

Nieuwe partnerschappen en publiekservaring

Arnaud Di Pasquale kondigde ook drie nieuwe partnerschappen aan: Isdin, Veolia en RTL 2/Fun Radio. Deze samenwerkingen versterken verder de steun en zichtbaarheid van de sport. De groeiende interesse in padel is duidelijk zichtbaar, aangezien het toernooi volledig is volgeboekt voor zaterdag en zondag, met een capaciteit van 8 personen op de Philippe Chatrier center court. Om de kijkerservaring te verbeteren, zijn er verrassingen gepland gedurende het hele toernooi, waardoor er een spannende sfeer ontstaat voor het publiek.

Nachtsessies en stimuleren van padeldeelname

Om tegemoet te komen aan de agenda’s van werkende mensen en studenten, zijn er nachtsessies geïntroduceerd van maandag tot en met zaterdag, met wedstrijden die om 18.00 uur en 20.00 uur beginnen. Bovendien is het doel om de aanwezigheid tijdens de laatste dagen van het toernooi te maximaliseren, hoewel het openstellen van het bovenste deel van het stadion niet mogelijk is voor deze editie van het jaar. Deze mogelijkheid kan echter in de toekomst worden onderzocht.

Toewijding aan padelontwikkeling

Gilles Moretton, president van de FFT, benadrukte de toewijding van de federatie aan het ontwikkelen van de bekendheid en populariteit van padel. Door samen te werken met de International Padel Federation (FIP) streeft de FFT ernaar om meer mensen te inspireren om padel te spelen en hen te voorzien van de nodige middelen en faciliteiten.
De FFT heeft op dit gebied aanzienlijke vooruitgang geboekt, met ongeveer 36 licentiehouders en naar schatting 400 beoefenaars in Frankrijk. Maar Moretton gelooft dat padel de potentie heeft om een van de top vijf federaties in het land te worden als er bewust wordt gefocust op de ontwikkeling ervan. Om dit te bereiken, heeft de FFT het evenement “Padel Experience” georganiseerd, dat tot doel heeft bewustwording en interesse in de sport te creëren bij het grote publiek.
In eerste instantie was er weerstand bij sommige veteranen en tennisgerichte individuen om padel te integreren in de FFT. Maar de perceptie is in de loop der tijd veranderd. De FFT heeft succesvol mensen samengebracht die aanvankelijk tegen de sport waren en padel geïntegreerd in tennisclubs. Deze integratie heeft voordelen voor tennisclubs bewezen, aangezien padel sociale binding bevordert en het probleem van hoge uitval onder tennis spelers aanpakt.
De vrees dat padel tennis zou kannibaliseren, is verdwenen, aangezien meer dan 60% van de padelspelers geen voormalige tennis spelers zijn. Deze trend zal naar verwachting voortzetten, waarbij de groeiende aantrekkingskracht en unieke kwaliteiten van padel worden benadrukt. De FFT erkent de noodzaak om van padel te leren om elementen van bruikbaarheid opnieuw te creëren en de belangstelling voor tennis nieuw leven in te blazen.

Promotie van genderdiversiteit in padel

Een gebied waar de FFT zich op richt, is het bevorderen van genderdiversiteit in padel. Momenteel is 83% van de padelspelers man, in vergelijking met 70% van de mannen in tennis. De federatie erkent het belang om dit onevenwicht aan te pakken en heeft als doel initiatieven en programma’s te creëren om meer vrouwen aan te moedigen deel te nemen aan padel. Hiermee wil de FFT inclusiviteit bevorderen en gelijke kansen bieden voor iedereen.
De FFT is volledig toegewijd aan het ondersteunen van de ontwikkeling van padel. Het succes van de sport om sociale banden en gezelligheid in tennisclubs te herstellen, is een positief

Products You May Like

Articles You May Like

Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Julien Seurin: Veranderingen in Partners en Ambities
Andy Murray wint historische 500e ATP-hardcourtwedstrijd
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Jannik Sinner nadert Carlos Alcaraz in de ATP-ranglijst