Nieuw Padelcentrum Opent in Asnières-sur-Seine

Padel Nieuws

Asnières-sur-Seine staat op het punt om de geboorte van een levendig padelcentrum mee te maken dat ongetwijfeld liefhebbers versteld zal doen staan. Oorspronkelijk bedoeld om te worden gebouwd in het Robinson Park, zal Home Padel 2 nu zijn thuis vinden langs de pittoreske oevers van de Seine. Met maar liefst zeven banen, inclusief twee openluchtopties, en een mediterraans restaurant, zal deze faciliteit uitgroeien tot een must-visit bestemming voor alle padelliefhebbers.

De zoektocht naar een geschikte locatie voor Casa Padel 2 d’Asnières is niet zonder uitdagingen geweest. Initieel kreeg de plannen voor Robinson Park tegenstand vanwege bezwaren over de aanwezigheid van een particuliere exploitant in een openbaar park. Ook waren er architectonische beperkingen, omdat de voorgestelde locatie zich in de buurt van een beschermd hondenkerkhof bevond. Veerkrachtige planners moesten zich aanpassen en hebben uiteindelijk gekozen voor een voormalig parkeerterrein nabij de Seine als nieuwe locatie.

Frédéric Sitbon, de Deputé Burgemeester van Asnières, is vanaf het begin een fervent voorstander geweest van dit project. Als padelliefhebber zelf gelooft Sitbon dat padel een sport is voor iedereen, ongeacht hun achtergrond in tennis. Het bouwwerk, dat in april is begonnen, verloopt snel. Om het ecologische aspect van het project te benadrukken, zullen de overdekte banen worden gehuisvest onder een milieuvriendelijke, verwijderbare structuur. Bovendien zal de faciliteit voorzien zijn van een permeabele coating en een waterterugwinsysteem.

In tegenstelling tot zijn tegenhanger in Saint-Denis heeft Casa Padel 2 d’Asnières zijn aandacht gericht op gezinnen. José Manuel Escin, de oprichtende voorzitter van Casa Padel, streeft ernaar lessen aan te bieden voor kinderen en nauw samen te werken met lokale tennisclubs. Met een geschatte investering van 1,5 miljoen euro heeft het centrum de intentie om verder te gaan dan padel en specifieke ruimtes te bieden voor osteopathie, fitness en yoga. De samenwerking van Casa Padel met de FFT heeft al geleid tot de uitgifte van duizend licenties in Saint-Denis en Manuel streeft ernaar dit succes uit te breiden naar Asnières. Het centrum streeft er ook naar om inclusieve sporten, vooral voor de jongere generatie, prioriteit te geven.

Begin december zal Casa Padel 2 d’Asnières verrijzen als een toevluchtsoord voor padelliefhebbers en een bruisende hub voor de lokale sportgemeenschap. Met zijn indrukwekkende scala aan faciliteiten en een gastvrije sfeer zal dit centrum dienen als een ontmoetingsplaats waar individuen kunnen genieten van hun passie voor padel, verbindingen kunnen leggen en een gevoel van gemeenschap kunnen bevorderen. Of je nu een ervaren speler bent of een beginner, Casa Padel 2 d’Asnières staat klaar om de padelervaring te herdefiniëren en een nieuw tijdperk voor de sport in te luiden.

Products You May Like

Articles You May Like

Controversies en spanningen tijdens Mexico Open
Rafael Nadal’s indrukwekkende carrière en naderende pensioen
De stijgende populariteit van padel leidt tot toenemende geluidsoverlast
Anticipatie stijgt voor het veelbelovende Milano P1 toernooi in Premier Padel
De Davis Cup heeft een dringende behoefte aan verandering