Nick Kyrgios zegt dat hij niet tot zijn dertigste wil spelen

ATP, Nick Kyrgios, Tennis Nieuws

Nick Kyrgios heeft alle kans op een late carrière in het tennis in de kiem gesmoord, door zijn terugkeer naar de ATP-tour verder uit te stellen. Kyrgios heeft dit jaar slechts één competitieve wedstrijd gespeeld na zijn knieoperatie in januari, waarbij hij in straight sets verloor van Wu Yibing in Stuttgart. Als gevolg daarvan heeft de finalist van 2022 zich teruggetrokken uit Wimbledon, nadat hij had onthuld dat hij een band in zijn pols had gescheurd tijdens het trainen in Mallorca. Kyrgios heeft zich vervolgens afgemeld voor het ATP 500-evenement dat volgende week plaatsvindt in Washington D.C., waar hij de titelverdediger is.

Er is aan Kyrgios gevraagd naar zijn toekomst in het tennis en of hij tot zijn dertigste zou spelen, zoals Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal en Andy Murray. Kyrgios’ reactie was echter heel duidelijk: “Geen ****** kans. Geen enkele manier. Bro, er is geen kans dat ik speel tot ik 33 ben. Kyrgios die tot zijn 33e speelt is ongelooflijk. Ik speel niet tot ik 33 ben. Nee, ik beloof het je, als ik weg ben, zul je me nooit meer zien. Het schema is buiten controle. Ik word oud, ik word oud. 28, ja – maar al het drinken en feesten, ik ben net 57.”

Bij de Australian Open eerder dit jaar sprak Kyrgios op vergelijkbare wijze over zijn verlangen om de vrijheid te hebben om te doen wat hij wil. “Het is veel training en veel werk,” zei Kyrgios in januari. “Ik wil gewoon kunnen eten wat ik wil en drinken wat ik wil, en gewoon ontspannen. Het is een zwaar leven.”

Ranking punten te verdedigen

Hoewel Kyrgios niet zal spelen in de hoofdstad van de Verenigde Staten, staat hij nog steeds op de deelnemerslijst voor de Masters 1000-evenementen in Toronto en Cincinnati, evenals de US Open. Terwijl Kyrgios zich klaarmaakt voor zijn comeback op de tour, wilden wij bij Tennishead graag de ranking punten uiteenzetten die hij moet verdedigen voor het laatste deel van dit jaar:
– Huidige ranking punten Kyrgios: 1175 (Nr. 35)
– Te verdedigen punten in 2022:
– Washington: Kampioen – 500 punten
– Toronto/Montreal: Kwartfinalist – 180 punten
– Cincinnati: Tweede ronde – 45 punten
– US Open: Kwartfinalist – 360 punten
– Tokyo: Kwartfinalist – 90 punten

Products You May Like

Articles You May Like

De beste deals voor tweedehands skihellingen
Jannik Sinner’s recente overwinningen op Novak Djokovic
Rafael Nadal kondigt terugkeer aan naar ATP Tour
Rafael Nadal maakt opmerkelijke comeback op de Australian Open met behulp van zijn beschermde ranking
Carlos Alcaraz streeft naar Olympische Spelen in Tokio 2024