Nick Kyrgios bevestigt dat hij dit jaar niet zal deelnemen aan de Grand Slam-toernooien

ATP, Nick Kyrgios, Tennis Nieuws, US Open

Nick Kyrgios heeft officieel bevestigd dat hij dit jaar niet zal deelnemen aan een van de Grand Slam-toernooien, omdat de Australiër nog steeds worstelt met een blessure. Kyrgios heeft een moeilijk jaar gehad met blessures, waarbij drie afzonderlijke problemen hem hebben weggehouden van de vier belangrijkste evenementen op de tennisagenda. De 28-jarige werd buitenspel gezet voor zijn thuistoernooi vanwege een knieblessure waarvoor hij uiteindelijk een arthroscopische operatie moest ondergaan.

Verwondingen blijven Kyrgios achtervolgen

Vervolgens was hij van plan om voor het eerst sinds 2017 weer deel te nemen aan Roland Garros, maar liep hij een voetblessure op tijdens een gewapende overval op zijn ouderlijk huis in Canberra. Kyrgios maakte zijn rentree op de ATP Tour op het gras van Stuttgart na acht maanden afwezigheid, maar verloor in straight sets van Yibing Wu. Na het oplopen van een polsblessure trok Kyrgios zich echter terug uit Wimbledon en de hardcourt-evenementen in Washington D.C, Atlanta, Toronto, Cincinnati en nu ook de US Open. Vorig jaar behaalde Kyrgios zijn beste resultaat in New York door de kwartfinales te bereiken, waar hij werd verslagen door Karen Khachanov.

Impact op de ATP-ranglijst en toekomstperspectief

Zijn terugtrekking uit het laatste grote toernooi van het jaar betekent dat de voormalige top 10-speler Diego Schwartzman hem zal vervangen in het speelschema. Doordat Kyrgios bevestigd heeft dat hij de gehele US Open hardcourt swing zal missen, lijkt het waarschijnlijk dat hij volledig uit de ATP-ranglijst zal verdwijnen. Wanneer hij uiteindelijk terugkeert, heeft hij echter waarschijnlijk de mogelijkheid om een beschermd rangnummer te gebruiken en misschien zelfs wildcards te ontvangen. Hier zijn de volledige details van zijn ranglijstsituatie:

Huidige ATP-ranking: Nr. 92
Resterende punten: 675
Montreal 2022: Kwartfinalist (180 punten)
Cincinnati 2022: Tweede Ronde (45 punten)
US Open 2022: Kwartfinalist (360 punten)
Tokyo 2022: Kwartfinalist (90 punten)

Products You May Like

Articles You May Like

Keert Nick Kyrgios terug naar de tennisbaan in de Australian Open?
Controversies en spanningen tijdens Mexico Open
Holger Rune’s Opkomst en de Impact van Boris Becker als Zijn Coach
Rafael Na{‘u0301′}dal’s Komeback: Geloof in de Kracht van de Spaanse Tennislegende
Hatem Ben Arfa: Passie voor Padel