Naomi Osaka reflects on her perspective after Indian Wells defeat

Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Naomi Osaka probeert niet te streng voor zichzelf te zijn na haar nederlaag in straight sets tegen Elise Mertens in Indian Wells. Osaka, voormalig nummer 1, verloor met 5-7 4-6 van de nummer 28 van de WTA en sprak over hoe haar perspectief is veranderd sinds haar terugkeer van zwangerschapsverlof.

“Ik wilde meer Slams winnen. Dat is waarom ik terugkwam,” onthulde Osaka. “Maar ik denk dat ik succes op dit moment bepaal aan de hand van de inspanning die ik lever, en ik voel dat ik vandaag helemaal niet goed speelde, maar ik probeerde elke punt.”

Osaka slaagde erin om van een break achterstand in beide sets terug te vechten, maar uiteindelijk zorgden 25 ongedwongen fouten ervoor dat haar Belgische tegenstander won. De voormalige wereld nummer 1 suggereerde dat haar vechtlust iets was waar ze trots op was.

Osaka is een vier-voudig Grand Slam kampioen, wat het moeilijk maakt om haar verwachtingen te beheren na 15 maanden weg te zijn geweest van de tour tot eerder dit jaar. “Ik voel dat het helemaal anders is, omdat je weet dat je het hebt gedaan, dus je probeert wanhopig het weer te doen,” legde de 26-jarige uit.

Osaka zal ongeveer 50 plaatsen stijgen naar binnen de top 230 van de wereld na het bereiken van de derde ronde van Indian Wells, en zal nu naar Miami gaan waar ze finalist was in 2022. Over het algemeen is het weer een bemoedigende week voor Naomi Osaka. Hopelijk kan ze dit voortzetten op de Miami Open volgende week en haar weg terug vinden naar de top 200.

Products You May Like

Articles You May Like

Andy Murray bereikt mijlpaal van 1000 ATP Tour-wedstrijden
Analyse van gemiddeld aantal gespeelde punten per wedstrijd in padeltoernooien
Jack Draper: De Nieuwe Britse Nummer 1 in Tennis
Triay/Fernandez vs Llaguno/Sainz: Voorbeschouwing op de kwartfinales van het Premier Padel Italy Major
Dan Evans: Blessure zet zijn deelname aan Wimbledon en de Olympische Spelen op het spel