My Experience with Padel: A Unique and Growing Sport

Interviews, Padel Nieuws

Products You May Like

Padel is een sport die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen, en mijn eerste ervaring ermee was tijdens de zomer van 2020 toen ik op vakantie was in Malta. Een groep vrienden introduceerde mij in deze unieke sport, waarbij ze het beschreven als een mix tussen squash en tennis. Als iemand die altijd van racketsporten heeft genoten, was ik meteen geïntrigeerd en besloot het uit te proberen.

Bij terugkomst in Frankrijk stond ik voor de uitdaging om partners te vinden om mee te spelen, aangezien de sport nog relatief onbekend was in mijn omgeving. Ondanks de aanvankelijke moeilijkheden bij het vinden van spelpartners, introduceerde ik uiteindelijk padel aan drie vrienden die al snel enthousiast werden. Samen maakten we de inspanning om naar een padelcentrum te reizen dat nogal ver weg lag, aangezien dit een van de weinige beschikbare opties in de regio was. Onze toewijding aan de sport betaalde zich uit toen we een faciliteit dichterbij ontdekten in Plaisir, waardoor we licenties kregen om het hele jaar door te spelen.

Hoewel ik nu al drie jaar regelmatig padel speel, erken ik het belang van het zoeken naar formele lessen om mijn techniek te verbeteren. Zelfstudie kan me maar tot op zekere hoogte brengen, en ik begrijp de waarde van goede training om mijn spel naar een hoger niveau te tillen. Interessant genoeg lijkt padel een aanhang te hebben gekregen onder individuen in de mediawereld, met opmerkelijke persoonlijkheden zoals Cyril Hanouna en “Cartman” die hun liefde voor de sport uiten.

Als presentator op M Radio grijp ik elke gelegenheid aan om mijn passie voor padel op de radio te bespreken, en daarmee meer bekendheid te geven aan deze minder bekende sport. Ondanks plagende opmerkingen van mijn co-presentator, die minder geneigd is tot sport, vind ik het essentieel om padel te promoten en anderen te informeren over de nuances ervan.

Een van de aspecten van het spel die ik persoonlijk uitdagend vind, is het uitvoeren van de tegengestelde schot, vooral vanwege mijn kortere armen. Desalniettemin ben ik vastbesloten om mijn vaardigheden te verbeteren en deze techniek onder de knie te krijgen door oefening en doorzettingsvermogen. Deze unieke mix van strategie, vaardigheid en kameraadschap maakt padel een echt plezierige en boeiende sport waar ik naar uitkijk om in de toekomst mee door te blijven spelen.

Products You May Like

Articles You May Like

Alles wat je moet weten over het Eastbourne International toernooi
Jack Draper: De Nieuwe Britse Nummer 1 in Tennis
Analyse van gemiddeld aantal gespeelde punten per wedstrijd in padeltoernooien
Triay/Fernandez vs Llaguno/Sainz: Voorbeschouwing op de kwartfinales van het Premier Padel Italy Major
Pablo Lima en zijn carrière in Padel