Mobiele Apparaten Kunnen De Slaap Negatief Beïnvloeden, Volgens Een Nieuwe Studie

ATP, Australian Open, Novak Djokovic, Tennis Nieuws

Products You May Like

Een nieuwe studie suggereert dat het gebruik van mobiele apparaten voor het slapengaan de kwaliteit van de slaap negatief kan beïnvloeden. Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam bestudeerden de slaapgewoonten van 500 volwassenen en ontdekten dat degenen die hun mobiele apparaten vaker gebruikten meer kans hadden op slaapproblemen.

De onderzoekers ontdekten dat het blauwe licht dat door mobiele apparaten wordt uitgestraald het slaap-waakcyclus kan verstoren. Het blauwe licht kan de aanmaak van melatonine, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van het slaap-waakritme, onderdrukken. Hierdoor kan het moeilijker zijn om in slaap te vallen en een goede nachtrust te krijgen.

Als u uw slaapkwaliteit wilt verbeteren, raden de onderzoekers aan om het gebruik van mobiele apparaten minstens een uur voor het slapengaan te verminderen. Het is ook belangrijk om een slaaproutine te creëren en een comfortabele slaapomgeving te creëren. Het vermijden van cafeïne en alcohol voor het slapen gaan kan ook helpen om een betere nachtrust te bevorderen.

Deze studie benadrukt het belang van het verminderen van het gebruik van mobiele apparaten voor het slapengaan. Door de blootstelling aan blauw licht te verminderen en een slaaproutine te creëren, kan de slaapkwaliteit worden verbeterd en kunnen slaapproblemen worden verminderd. Het is tijd om bewust te worden van de negatieve invloed van mobiele apparaten op onze slaap en stappen te ondernemen om onze nachtrust te beschermen.

Products You May Like

Articles You May Like

Novak Djokovic update en voorbereiding op Roland Garros
Clément Geens en Adria Mercadal laten hun talent op de tennisbaan zien in Argentinië
Spannende wedstrijden bij Roland Garros
Andre Agassi Benoemd Tot Nieuwe Kapitein Van Team World Voor Laver Cup 2025
Emotioneel moment tussen Bela en zijn eerste coach Pato Estruch