Mirra Andreeva bereikt halve finale op Roland Garros

Roland Garros, Tennis Nieuws, WTA

Products You May Like

Mirra Andreeva heeft gereflecteerd op haar ‘droomrun’ naar de halve finales van Roland Garros, waarbij de 17-jarige de jongste vrouw werd die dit deed sinds Martina Hingis.

Andreeva versloeg de tweede reekshoofd Aryna Sabalenka met 6(5)-7 6-4 6-4 in haar allereerste wedstrijd op Court Philippe-Chatrier.

In haar post-wedstrijd interview reflecteerde Mirra Andreeva op het bereiken van haar eerste Grand Slam halve finale, “Ik was erg nerveus voor de wedstrijd. Ik wist dat zij een voordeel zou hebben met het publiek, maar ik was verrast dat jullie voor mij juichten. Dat had ik niet verwacht, dus heel erg bedankt voor het aanmoedigen vandaag.”

Andreeva, gecoacht door 1994 Wimbledon kampioene Conchita Martinez, onthulde dat ze eigenlijk geen plan heeft op de baan. “Ik zie het spel een beetje en speel waar ik wil. Ik heb zelfs geen plan. Wanneer ik een open plek op de baan zie, probeer ik daar te spelen.”

Na haar overwinning op Sabalenka kijkt Andreeva nu uit naar haar eerste Grand Slam finale, waar ze het zal opnemen tegen Jasmine Paolini. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Andreeva laten zien dat ze klaar is voor de grote podia.

Products You May Like

Articles You May Like

Racket Sports in France: Padel, Padel, and Pickleball
Player Absenteeism at Betclic Bordeaux Premier Padel P2 Tournament
Bianca Andreescu: Een reis van Mentale Strijd naar Succes
Belangrijke bewegingen in de FIP-ranglijsten
Information about P2 Padel Tournaments