Maxi Sanchez: Een Carrière in Professionele Padel

Interviews, Padel Internationaal, Padel Nieuws

Maxi Sanchez, een 36-jarige Argentijnse professionele padel speler, begint aan zijn 18e seizoen in de sport. In een recent interview tijdens de Human Padel Toulouse Open, deelde Sanchez inzichten in zijn carrière en persoonlijke ervaringen. Toen hem werd gevraagd naar zijn beste herinnering in padel, onthulde Sanchez een veelheid aan dierbare momenten. Met meer dan twee decennia professioneel spel heeft hij talloze herinneringen verzameld. Echter, één herinnering steekt er duidelijk bovenuit: toen hij in september 2018 de nummer één van de wereld werd op de World Padel Tour in Lissabon. Hij haalde herinneringen op aan de immense vreugde die hij voelde toen zijn familie, inclusief zijn ouders en vrouw, daar waren om zijn overwinning te aanschouwen. Dit specifieke toernooi is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van zijn carrière.

In tegenstelling tot zijn beste herinnering, benadrukte Sanchez bij zijn slechtste herinnering in padel zijn perspectief als een gelukkige atleet. Ondanks de tegenslagen die gepaard gaan met het zijn van een professionele speler, beschouwt hij zichzelf als gelukkig wat betreft negatieve ervaringen. Hij noemde de incidentele blessure die hem ervan weerhield deel te nemen aan een toernooi, maar er is tot nu toe niets echt schadelijks gebeurd in zijn carrière. Sanchez drukte zijn dankbaarheid uit voor het uitblijven van ernstige tegenslagen of negatieve herinneringen, waarbij de positieve aard van zijn padel-reis werd benadrukt.

Sanchez werd vervolgens gevraagd om een “technisch overzicht” te creëren voor de speler van zijn dromen. Als reactie benadrukte hij het belang van mentale kracht bij een speler. Hij verklaarde dat de ideale speler het mentale doorzettingsvermogen van Belasteguin zou bezitten, een zeer competitieve speler. Sanchez ging vervolgens verder met het samenstellen van een samengestelde speler, waarbij hij de backhand van Galan, de forehand- en backhand-volleys van Sanyo Gutierrez, de forehand van Galan, de smash van Lebron of Tapia, en de mentale weerbaarheid van Belasteguin selecteerde. Volgens Sanchez zou deze combinatie van vaardigheden en mentaliteit de beste speler ter wereld creëren.

Zijn Idool in de Sport

Toen hem werd gevraagd naar zijn idool in de sport, noemde Sanchez prompt Juan Martin Diaz. Hij legde uit hoe hij Diaz voor het eerst ontmoette tijdens een demonstratiewedstrijd in Argentinië en later het genoegen had om naast hem te spelen. Sanchez beschreef Diaz als zijn levenslange referentiepunt in padel. Zelfs op 47-jarige leeftijd blijft Diaz Sanchez inspireren met zijn constante toewijding aan de sport. Het kijken naar Diaz spelen roept nog steeds bewondering en respect op binnen Sanchez.

Wat betreft toernooien, gaf Sanchez zijn waardering voor talloze competities aan. Echter, één toernooi steekt er bovenuit: het toernooi in Buenos Aires. Resonerend met zijn liefde voor zijn familie, vrienden en de prominente positie van padel in Argentinië, heeft dit toernooi een speciale plek in zijn hart. Voor Argentijnse spelers zoals Sanchez, die ver van huis zijn gegaan, biedt dit evenement een gevoel van verbinding en nostalgie. Het symboliseert de hereniging van dromen en wortels, waardoor het een diep gekoesterde ervaring is voor alle Argentijnse spelers.

Toen hem werd gevraagd naar zijn favoriete slag in padel, noemde Sanchez prompt de forehand volley. Deze slag stelt hem in staat om zich het meest comfortabel op het veld te voelen, waarbij hij zijn expertise en vaardigheid toont bij het uitvoeren van deze specifieke techniek.

Passies buiten Padel

Buiten padel onthulde Sanchez twee belangrijke passies in zijn leven. Ten eerste uitte hij zijn liefde voor voetbal. Hoewel hij het leuk vindt om tijdens vakanties te trainen met zijn Argentijnse vrienden, is zijn speeltijd beperkt. Ten tweede, en misschien wel het belangrijkst, speelt Sanchez’s familie een centrale rol in zijn leven. Quality time doorbrengen met zijn kinderen en loskomen van de wereld van padel stelt hem in staat om balans en voldoening in zijn persoonlijke leven te vinden.

Toen hem werd gevraagd naar zijn favoriete voetbalteam, antwoordde Sanchez lachend: “Altijd waar Leo Messi is.” Hij sprak zijn steun uit voor Barcelona, PSG, en momenteel Inter Miami, zolang Messi deel uitmaakt van die teams.

Als het gaat om opkomend talent in de padelwereld, noemde Sanchez Juani De Pascual, een jonge linkshandige speler met indrukwekkende kracht, lengte en een solide verdediging. Volgens Sanchez is De Pascual een bevestiging in plaats van een louter hoop voor de toekomst van het Argentijnse padel.

Advies voor Jonge Spelers

Toen hij advies gaf aan jonge mensen die een carrière in professionele padel nastreven, benadrukte Sanchez het belang van consistent hard werken en het stellen van doelen. Hij benadrukte het belang van het behouden van een gezonde balans tussen korte- en langetermijndoelstellingen en tegelijkertijd te genieten van de reis. Sanchez benadrukte de noodzaak om onnodige druk te verm

Products You May Like

Articles You May Like

Jamie Murray is bezorgd over de toekomst van dubbelspel in het tennis
Jasmine Paolini wint haar eerste WTA 1000-titel in Dubai
Preview van ATP en WTA Toernooien Wereldwijd
Red Bull en Premier Padel kondigen een strategische samenwerking aan
Andy Murray roept op tot meer aandacht voor Zuid-Amerikaanse klei tennis