Marseille Introduces Municipal Padel Courts to Increase Access to the Sport

Padel Nieuws

Products You May Like

De afgelopen jaren is de populariteit van padel in Frankrijk explosief gestegen, met clubs en banen die overal in het land verschijnen. Er zijn echter nog steeds steden die achterblijven in het omarmen van deze sport, en Marseille is er daar één van.

Ondanks dat Marseille een bruisende stad is met een bevolking van 862.000, heeft de stad slechts 11 padelbanen. Deze schaarste roept zorgen op over de beschikbaarheid en toegankelijkheid van deze sport voor de inwoners van Marseille. Hoewel er een paar padelclubs in Marseille zijn, is het aantal onvoldoende gezien de omvang van de stad. Met slechts 11 banen beschikbaar is de verhouding van banen per speler zeker verre van ideaal. Om de situatie nog erger te maken, bevinden de weinige bestaande clubs zich vaak buiten het stadscentrum, waardoor het voor inwoners lastig is om ze te bereiken vanwege verkeer en afstandsbeperkingen.

Met het besef van de dringende behoefte om de toegang tot padel uit te breiden, heeft de gemeente Marseille een belangrijke stap gezet door de eerste 100% gemeentelijke padelbanen te introduceren. Deze banen zijn gelegen in het 12e arrondissement op de voormalige locatie van de tennisclub Trois-Lucs en zijn bedoeld om te voorzien in de groeiende vraag naar padel binnen de stad. Sylvain Souvestre, de burgemeester van de 11e-12e arrondissementen van Marseille, is de drijvende kracht achter dit ambitieuze project. Hij benadrukt dat dit de eerste keer is in Frankrijk dat een gemeente het initiatief heeft genomen om padelbanen te bouwen en ze volledig te beheren. Deze betrokkenheid van de gemeente is een hoopgevende ontwikkeling voor de padelgemeenschap in Marseille.

Een cruciaal aspect van de gemeentelijke padelbanen is hun betaalbaarheid. Het tariefsysteem is erop gericht padel toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk inwoners. Een beraadslaging in de aankomende gemeenteraad zal tarieven vaststellen op €5 per persoon voor bewoners van het gebied en €10 voor het algemene publiek. Deze prijzen zijn bedoeld om alle concurrentie te weerstaan, zodat de kosten geen belemmering vormen om van de sport te genieten.

Marseille als stad heeft de behoefte aan een betere toegang tot padel erkend en onderneemt proactieve stappen om aan deze vraag te voldoen. De introductie van 100% gemeentelijke padelbanen in het 12e arrondissement is een bemoedigende mijlpaal voor de padelgemeenschap in Marseille. Door betaalbare tarieven en handige locaties aan te bieden, legt de gemeente de weg vrij voor meer mensen om zich bezig te houden met deze spannende sport. Terwijl de padelscene in Frankrijk blijft groeien en bloeien, staat Marseille op het punt een belangrijke hub te worden voor padelliefhebbers, die hen de faciliteiten en kansen biedt die ze verdienen.

Products You May Like

Articles You May Like

The Rise of Padel: A Changing Sport
Racket Sports in France: Padel, Padel, and Pickleball
Unieke Gebeurtenis in Bordeaux P2 Kwalificatiewedstrijd
Spannende wedstrijd voor Thomas Leygue en Aris Patiniotis in het Bordeaux Padel Tournament
Frans duo Guichard en Blanqué vechten moedig maar vallen kort in de Betclic Bordeaux Premier Padel P2