Marie Rondot: Een Sterk Debuut in het Professionele Padel Circuit

Interviews, Padel Nieuws

Marie Rondot, een jonge en ambitieuze padelspeelster uit Parijs, is vastbesloten om haar stempel te drukken in het professionele circuit. Onlangs, tijdens het P1000 van het 4Padel Montreuil toernooi, toonde ze haar talent samen met haar partner, Clara Mansart, en behaalde een indrukwekkende 3e plaats. In een gesprek met ons deelde Marie haar inzichten en ervaringen gedurende het hele toernooi.

Marie legde uit dat hun reis in het toernooi begon in de 1/16e ronde. Met een dominante prestatie behaalden ze een overtuigende overwinning van 6/0 6/0. Opgezweept door dit succes gingen ze door naar de 1/8e ronde waar ze geduchte tegenstanders, Emma Galfre en Marine Fontaine, tegenkwamen. Opnieuw kwamen Marie en Clara als overwinnaars naar voren, waarbij ze hun uitzonderlijke vaardigheden en tactisch inzicht lieten zien. Hun triomf ging verder in de 1/4e ronde, waar ze Elise David-Bordier en Nasatasia Boitier Legourd versloegen. Deze overwinningen waren niet gemakkelijk behaald, zoals Marie benadrukte omdat het toernooi uitputtend was. De wedstrijden strekten zich uit over een lange dag, met de eerste wedstrijd om 8:45 uur ’s ochtends en de laatste wedstrijd die eindigde om 19:00 uur ’s avonds.

De volgende dag bracht nog zwaardere uitdagingen voor Marie en Clara, met als hoogtepunt een nederlaag in de halve finale tegen Mélissa Martin en Mélanie Ros met een score van 1/6 4/6. Toch herpakten het veerkrachtige duo zich in de kleine finale en behaalden een overwinning tegen Samantha Coquinos en Cyrine Hamrouni met een indrukwekkende score van 6/2 6/2.

Marie deelt haar padelreis en het wordt duidelijk dat haar passie voor padel onwankelbaar is. Ze heeft actief deelgenomen aan tal van toernooien sinds het begin van het schooljaar, waarbij ze haar toegenomen betrokkenheid en toewijding aan de sport heeft laten zien. Deze toewijding sluit aan bij het afronden van haar studie werktuigbouwkunde aan ESILV. Marie gelooft dat haar succes in het toernooi een bewijs is van de mentale veerkracht die ze in de loop der tijd heeft ontwikkeld. Marie benadrukt verder het belang van individuele fysieke trainingssessies. Deze sessies hebben haar niet alleen geholpen het intense tempo van de wedstrijden bij te houden, maar hebben haar ook in staat gesteld om effectief te presteren als er een derde set nodig is. De combinatie van mentale en fysieke voorbereiding heeft ongetwijfeld bijgedragen aan haar opmerkelijke prestaties in het toernooi.

Marie reflecteert op haar partnerschap met Clara en hoe het in de loop der tijd is geëvolueerd. In het begin was hun samenwerking op het veld beperkt omdat Clara zich voornamelijk op tennis richtte. Echter, deze zomer gaf Clara aan dat ze graag wilde trainen en investeren in een meer gestructureerd padelproject. Het P1000-toernooi bood Marie en Clara de mogelijkheid om hun partnerschap en synchronie te tonen. Hun bond komt tot uiting in hun verschillende speelstijlen – Clara met haar agressieve spel en krachtige smashes, en Marie met haar doordachte en strategische aanpak. De complementariteit van hun vaardigheden, samen met een sterke onderlinge begrip naast het veld, is hun grootste kracht.

Geïnspireerd door hun succes richten ze zich nu op het Strasbourg P2000-toernooi, gedreven door ambitie en vastberadenheid. Marie gelooft dat het hebben van een partner die zowel de on-field capaciteiten als de off-field dynamiek aanvult, cruciaal is om uit te blinken in padel. Ondanks verbeterpunten, zoals de aanval van Marie en de verdediging van Clara, blijft hun samenwerking bloeien. Hun partnerschap benadrukt het belang van teamwork, vertrouwen en begrip om hun volledige potentieel op het padelveld te ontsluiten. Terwijl Marie Rondot haar reis naar professioneel padel voortzet, laten haar passie, toewijding en opmerkelijke prestaties geen twijfel bestaan dat ze op de juiste weg is. Met haar ogen gericht op toekomstige toernooien en een brandend verlangen om te slagen, is Marie klaar om een impact te maken op het professionele padel circuit.

Products You May Like

Articles You May Like

De stijgende populariteit van padel leidt tot toenemende geluidsoverlast
Nick Kyrgios spreekt openhartig over zijn mentale gezondheidsproblemen en zijn reis om anderen te helpen
FIP Rise of Bourg-en-Bresse: Een opmerkelijk padeltoernooi met een emotioneel verhaal
Keert Nick Kyrgios terug naar de tennisbaan in de Australian Open?
Padel Active Game: Een Bron van Eenheid, Ontwikkeling en Steun in de Marokkaanse Sportwereld